Author's

Laky Zoltán

Szerzői oldal

Laky Zoltán

A Heti Válasz újságírója.

L. Z.

L. Z.

A hét legjobb közéleti Coubjai – 1. rész

Németh Szilárd énekel, Fekete-Győr visszakozik, Kunhalmi káromkodik. Új sorozat a Válasz.hu-n hét nap hét legjobb hangos gifjével.

Laky Zoltán | 2018.03.12., hétfő 15:35

L. Z.

Fuldokló tengerek: így mérgezzük meg magunkat a műanyag szeméttel

David Attenborough filmjének hatására a világ észrevette, hogy a klímaváltozáson kívül is vannak környezeti válságok. A kínai és indiai vezetést nem hatotta meg a Kék bolygó 2, így nem lesz ENSZ-műanyagegyezmény. Pedig kutatások igazolják, hogy a szemét ijesztően nagy része visszajut a szervezetünkbe.

Laky Zoltán | 2018.03.12., hétfő 09:00

L. Z.

De mit adtak a magyarok a portugáloknak? Többet, mint hinné

Portugália divatos lett a magyarok körében, de kevesen tudják, milyen sokat is adtunk e távoli nemzet kultúrájának. A csütörtöki Heti Válaszban olvasható helyszíni riportunkból kiderül: népzenénk kevesebb helyen hullott termékenyebb talajra, mint itt, híres festőnőjüket pedig magyar férfi ihlette meg.

Laky Zoltán | 2018.03.09., péntek 08:10

L. Z.

Magyar, portugál két jó barát

Portugália divatos lett a magyarok körében, de kevesen tudják, milyen sokat adtunk a kultúrájuknak. Népzenénk kevés helyen hullott termékenyebb talajra, mint itt, legnagyobb festőjüket pedig egy magyar férfi ihlette meg.

Laky Zoltán | 2018.03.07., szerda 16:23

L. Z.

Unja a személyre szóló online reklámokat? Brüsszel megvédi!

A személyre szabott reklámok életünk részévé váltak, de vajon azok maradnak-e május után is, amikor életbe lép az EU új adatvédelmi rendelete? A brüsszeli szigor jobban sújthatja a kisebb cégeket és a hírportálokat, mint a Google-t és a Facebookot. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.03.02., péntek 08:02

L. Z.

A kommunisták miatt lett biokémikus az MRI-vizsgálat magyar atyja

Szovjet tankok elől menekült a Lánchídon, három hét alatt tanult meg angolul, most Corvin-láncot kapott. Sir George Raddát arról is kérdeztük, mit tanulhatnánk a szingapúri tudományos sikersztoriból. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.02.22., csütörtök 13:02

L. Z.

Halott delfinborjú képe szembesítette a világot a műanyagszennyezéssel

David Attenborough filmjének hatására a világ észrevette, hogy a klímaváltozáson kívül is vannak környezeti válságok. A brit miniszterelnök a Kék bolygó 2 DVD-jét vitte a fő szennyező Kína elnökének ajándékba. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.02.07., szerda 18:45

L. Z.

„A mítoszok méltatlanok a Szent Korona eszmeiségéhez”

Negyven éve adta vissza az Egyesült Államok a Szent Koronát Magyarországnak. A csütörtöki Heti Válasz évfordulós összeállításában a koronakutatás ezoterikus vadhajtásaitól és a felségjelvények amerikai kalandjáról faggattunk történészeket.

Laky Zoltán | 2018.01.24., szerda 20:00

L. Z.

A Disney-terv

Az elmúlt évtizedben minden korábbinál kiszámíthatóbbá vált a hollywoodi filmgyártás, és ezért a Disney a fő felelős. A birodalom a popkultúra egyre nagyobb szeletét itatja át a politikai korrektséggel is.

Laky Zoltán | 2018.01.19., péntek 12:38

L. Z.

Bővül a Heti Válasz!

Január 18-tól négy oldallal hosszabb lesz hetilapunk digitális kiadása. Az első Újhullám-rovatból kiderül, miért aggályosak a Disney világuralmi tervei, hogy miben előztük meg a haladó Nyugatot, és hogy melyik a kedvenc autós YouTube-csatornánk.

Laky Zoltán | 2018.01.18., csütörtök 12:30

L. Z.

Újra éremeséllyel készül a magyar csapat a téli olimpiára!

Harmincnyolc év után újra éremeséllyel készül a magyar csapat a téli olimpiára, de a februári játékokon Phenjan, Washington és Moszkva hatalmi játszmái is izgalmas versenyszámnak ígérkeznek Phjongcshangban. Háttér a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.01.12., péntek 19:00

L. Z.

Fürjes Balázs: bármikor megnyithat a Sorsok Háza

A budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost a választások előtti átadásokról, valamint Tarlós István és Lázár János csörtéiről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.01.11., csütörtök 08:04

L. Z.

Téli nagyhatalmi játékok

Harmincnyolc év után újra éremeséllyel készül a magyar csapat téli olimpiára, de a februári játékokon Phenjan, Washington és Moszkva hatalmi játszmái is izgalmas versenyszámnak ígérkeznek.

Laky Zoltán | 2018.01.10., szerda 18:04

L. Z.

„Budapest nélkül nem megy”

Tavasszal átadják a Ludovika Campust, de nem a választás miatt, hanem mert végéhez ér a munka – mondja Fürjes Balázs. A kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost a Tarlós István felé tett kormányzati beszólásokról és Budapest kilátásairól is kérdeztük.

Laky Zoltán | 2018.01.10., szerda 18:00

L. Z.

Földönkívüli teológia

Egy német pap Giordano Bruno előtt 160 évvel idegen civilizációkról értekezett, de nem került máglyára, sőt bíboros lett – mondja Paul Gabor jezsuita szerzetes, asztrofizikus. A Vatikáni Obszervatórium arizonai teleszkópjának vezetője exobolygókról és a finomhangolt világegyetemről.

Laky Zoltán | 2017.12.20., szerda 18:01

Szerzők /