Author's

Laky Zoltán

Szerzői oldal

Laky Zoltán

A Heti Válasz újságírója.

L. Z.

L. Z.

Figyelem! Kiskorúakat lenyúló online kaszinóvá vált a videójáték-ipar

Lassan a kaszinókat lepipáló fondorlatossággal húzza ki a nem ritkán kiskorú játékosok zsebéből a pénzt a videójáték-ipar. A legnagyobb kiadó azonban most túl messzire ment, és megégette magát az új Star Wars-játékkal. Háttér a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.11.30., csütörtök 18:00

L. Z.

Dicséret Ausztráliából: ilyen zseniből kevés van

Olyan dimenzióban gondolkodott, amelynek csak részei vannak a Földön – mondja Anthony Gall Makovecz Imréről. Az ausztrál–magyar építészt aktuális projektjeiről, az Óbudai Velodromról és a Clark Ádám téri hotelről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.11.15., szerda 19:00

L. Z.

Tényleg velejéig romlott a divatipar? Itt a lista a legfelelősebb márkákról!

Rabszolgamunka, pazarlás, környezetszennyezés – divat lett a divatipar piszkos ügyeiről beszélni. Bár tényleg rengeteg felesleges rongyot veszünk, a csütörtöki Heti Válaszból kiderül: tévúton járunk, ha a nagy ruhamárkákat és a telhetetlen Nyugatot okoljuk mindenért.

Laky Zoltán | 2017.11.09., csütörtök 19:15

L. Z.

Rettenetesen óvakodnak a rázós témáktól a magyar youtuberek

A mai fiatalok nem tévéznek, a hirdetők mégis utat találnak hozzájuk. Vajon emiatt irtóznak a YouTube véleményvezérei a rizikós tartalmaktól? Az influencer marketing háttere a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.11.02., csütörtök 20:00

L. Z.

Mindennapi doppingunk

A tévés újságíróból drámaíróvá lett Jonathan Maitland két brit politikai dráma után egy ritkán látott témából, a doppingról írt alapos kutatómunkával alátámasztott, feszes darabot.

Laky Zoltán | 2017.10.25., szerda 16:15

L. Z.

A halál völgyében: miért bukik el tízből kilenc startup?

Divatba jöttek a startupok Magyarországon, de tízből kilenc induló vállalkozás elbukik, és lassan nő a sikersztorik száma. Ezen változtatna a Telenor gyorsítóprogramja, melynek két mentorától kérdeztük, mik a leggyakoribb buktatók.

Laky Zoltán | 2017.10.19., csütörtök 13:07

L. Z.

Kozmikus hullámvasút

A magyar kutatók által összeállított galaxiskatalógus nélkül nem nyitott volna új fejezetet a csillagászatban a legújabb gravitációshullám-észlelés – mondja Frei Zsolt, a projektben részt vevő Eötvös Gravitációs Kutatócsoport vezetője.

Laky Zoltán | 2017.10.18., szerda 17:02

L. Z.

Fedezd fel és posztold!

A fiatal utazókat sokan az ivóturistákkal azonosítják, pedig máshogy is meg lehet szólítani őket: profi idegenvezetők helyett helyi útitársak, luxus helyett Instagram-kompatibilis szobák, tömegnyomor helyett önkéntes munka.

Laky Zoltán | 2017.10.11., szerda 16:54

L. Z.

Jobbnál jobb vállalkozási ötletekkel álltak elő a magyar fiatalok

Ismét bebizonyosodott, hogy ígéretes ötletekből és vállalkozó szellemből nincs hiány a magyar fiatalok között. A Telenor 110 jelentkező közül választott ki három startupot most induló gyorsítóprogramjába. Kik ők?

Laky Zoltán | 2017.10.05., csütörtök 08:00

L. Z.

Búcsú a hűségidőtől?

A házasság is hűségszerződés, de azért maradok a férjemmel, mert szeretem – jellemzi Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója az ideális ügyfél-szolgáltató viszonyt. Az osztrák cégvezető a digitalizáció pozitív oldalát látja, de próbál offline lenni, amikor családjával beszél.A házasság is hűségszerződés, de azért maradok a férjemmel, mert szeretem – jellemzi Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója az ideális ügyfél-szolgáltató viszonyt. Az osztrák cégvezető a digitalizáció pozitív oldalát látja, de próbál offline lenni, amikor családjával beszél.

Laky Zoltán | 2017.09.20., szerda 17:47

L. Z.

Budapest lehetett volna a befutó? Az olimpiai döntés kulisszatitkai

Budapest visszalépése, majd Párizs és Los Angeles alkuja miatt formalitássá silányult a Nemzetközi Olimpia Bizottság eheti közgyűlése. Hogy jutottunk ide és mi valósul meg Budapest olimpiai terveiből? Válaszok a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.09.17., vasárnap 17:00

L. Z.

Összefogott egy startup és egy multi, hogy felforgassa a koncertjegyek piacát

Korunk gyorsan fejlődő gazdaságában egy nagyvállalat is csak úgy marad versenyben, ha felvértezi magát az induló cégekre jellemző innovatív szemlélettel. Mi sem jobb módszer erre, mint ha ígéretes startupokat karol fel, ahogy a Telenor teszi már második éve.

Laky Zoltán | 2017.09.14., csütörtök 13:20

L. Z.

„Feltör a gyerekek utáni vágy”

A családtámogatás emelése nem állítja meg a népességcsökkenést, az idősek politikai befolyását a gyerekek választójogával lehetne ellensúlyozni – mondja Demény Pál, Amerikában élő közgazdász-demográfus.

Laky Zoltán | 2017.09.13., szerda 17:04

Szerzők /