Author's

Szerzői oldal

G. Fehér Péter

A Heti Válasz rovatvezetője

G. F. P.

G. F. P.

Csehország Kelet-Európa mintademokráciája volt, ennek most vége

Csehországban politikai válság alakult ki, miután Andrej Babiš kisebbségi kormánya nem kapott bizalmat a parlamentben. Az elnökválasztáson is új fordulóra van szükség, mert Miloš Zeman államfő sem nyert elsőre. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2018.01.24., szerda 19:00

G. F. P.

Mennyire komoly Észak-Korea atomháborús fenyegetése?

Ha Kim Dzsongun észak-koreai diktátor presztízsveszteséget szenvedne, lehet, hogy inkább vállalná a háborút, mint az arcvesztést – állítja egy tanulmány, mely párhuzamot lát a mostani feszültség és a Pearl Harbor elleni támadás között. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2018.01.11., csütörtök 19:00

G. F. P.

Háborús bűnösökből hősök

A hágai Nemzetközi Törvényszék hiába ítélte börtönre a délszláv konfliktus idején háborús bűnöket elkövetőket, az etnikai közösségek saját brutalitásukat hőstettnek, a velük szembeni atrocitásokat pedig sérelemnek tekintik.

G. Fehér Péter | 2017.12.20., szerda 16:52

G. F. P.

Hullámsír

A nemrég eltűnt argentin tengeralattjáró balesetét a felújításkor szabálytalanul beszerzett akkumulátorok okozhatták. E tengeri járművek katasztrófáinak jellemzője, hogy a legénységnek szinte lehetetlen megmenekülnie.

G. Fehér Péter | 2017.11.29., szerda 19:09

G. F. P.

Így lett egy posztszovjet állam az egyik legfőbb terroristakibocsátó

Három éve az Iszlám Állam oldalán harcoló külföldiek legnagyobb csoportja a muszlim üzbégeké volt, sajátos ellenhatásaként a brutális iszlámellenes taskenti rezsimnek. A múlt heti New York-i merénylő viszont már Amerikában radikalizálódott.  Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.11.10., péntek 11:29

G. F. P.

A terror üzbég arca

Három éve az Iszlám Állam oldalán harcoló külföldiek legnagyobb csoportja a muszlim üzbégeké volt, sajátos ellenhatásaként a brutális iszlámellenes taskenti rezsimnek. A múlt heti New York-i merénylő viszont már Amerikában radikalizálódott.

G. Fehér Péter | 2017.11.08., szerda 15:20

G. F. P.

A nagyhatalmak feloszthatják Szíriát, jön a síita birodalom?

Szíria feldarabolásához vezethet, hogy a polgárháborúba beavatkozó hatalmak megállapodtak: általuk ellenőrzött zónákat hoznak létre az országban. Irán, Törökország és Oroszország geostratégiai érdekeinek megfelelően osztozkodna Szírián. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.11.03., péntek 12:04

G. F. P.

Jön a síita birodalom?

Szíria feldarabolásához vezethet, hogy a polgárháborúba beavatkozó hatalmak megállapodtak: általuk ellenőrzött zónákat hoznak létre az országban. Irán, Törökország és Oroszország geostratégiai érdekeinek megfelelően osztozkodna Szírián.

G. Fehér Péter | 2017.10.31., kedd 16:13

G. F. P.

A kétéltű ember

A szlovák–magyar Andrej Babišt hiába vádolják korrupcióval, ügynöki múlttal, pártja a cseh választásokon elsöprő győzelmet aratott. A milliárdos magyar édesanyjától tanulta a karrierépítést, és ennek érdekében az ideológiai megfontolások mellőzését.

G. Fehér Péter | 2017.10.25., szerda 15:44

G. F. P.

Nagy-Kurdisztán, mennyország?

Az iraki kurdok függetlenségi népszavazása után a nagyhatalmak attól tartanak, hogy a szomszédos államokból kiszakadhat egy 30 milliós új ország. Ezért a német fegyverexport, az orosz bombázás és a török fenyegetőzés. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.10.05., csütörtök 15:30

G. F. P.

Nagy-Kurdisztán mennyország?

Az iraki kurdok függetlenségi népszavazása után a nagyhatalmak attól félnek, hogy a szomszédos államokból kiszakadhat egy 30 milliós új ország. Ezért a német fegyverexport, az orosz bombázás és a török fenyegetőzés.

G. Fehér Péter | 2017.10.04., szerda 16:14

G. F. P.

Egyre durvább a helyzet a katalán népszavazás előtt

Mintha ostromállapot lenne Barcelonában: a katalánok ragaszkodnak a vasárnapi függetlenségi népszavazás megtartásához, ám ezt a madridi kormány meg akarja akadályozni – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.

G. Fehér Péter | 2017.09.29., péntek 19:45

G. F. P.

Függetlenségi háború

Mintha ostromállapot lenne Barcelonában: a katalánok ragaszkodnak a vasárnapi függetlenségi népszavazás megtartásához, ám ezt a madridi kormány meg akarja akadályozni. Hétfőn pedig a kurdok rendeztek önállósági referendumot.

G. Fehér Péter | 2017.09.27., szerda 16:47

G. F. P.

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.09.20., szerda 18:00

G. F. P.

Elszakítani Kárpátalját?

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat.

G. Fehér Péter | 2017.09.20., szerda 17:31

G. F. P.

Ki állítja meg Kijevet?

A rendszerváltás óta nem ért olyan brutális asszimilációs kísérlet magyar kisebbséget, mint most Ukrajnában az oktatási törvénnyel. De vajon miért szúrják Kijev szemét a kárpátaljai magyarok?

G. Fehér Péter | 2017.09.13., szerda 16:53

G. F. P.

Leástunk a terror gyökeréig: ez a hegység ontja a merénylőket

A konszolidált, békés országként ismert Marokkóból, pontosabban a Rif-hegységből származik a nyugat-európai merényleteket elkövető terroristák legalább fele. A barcelonai autós támadás fordulópontot hozhat a terrorellenes harcban – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.

G. Fehér Péter | 2017.09.07., csütörtök 11:00

G. F. P.

Berberek Európa ellen

Marokkó vált a terroristák legnagyobb kibocsátó országává: a Nyugat-Európában elkövetett támadások résztvevőinek fele innen származik. Az elkövetők viszont nem arabok, hanem berberek, akik akár ki is szakadhatnak eddigi hazájukból.

G. Fehér Péter | 2017.09.06., szerda 16:32

G. F. P.

„A keménykedés kétélű fegyver”

„A kijelentést nem lehetett szó nélkül hagyni” – állítja hazánk volt hágai nagykövete a távozó holland nagykövet szavairól. Az Orbán-kormányt terroristákhoz hasonlítani Sümeghy Gyula szerint is elfogadhatatlan, de a kardcsörtetéssel óvatosan kellene bánni.

G. Fehér Péter | 2017.08.30., szerda 16:03

G. F. P.

Mennyi esélye van egy második koreai háború kitörésének? Megmondjuk…

Az észak-koreai diktátor – új kommunista menedzserrétegre alapozott – maffiaországot épített ki, hogy finanszírozhassa atomprogramját. A kedves vezető úgy véli, nukleáris arzenálja segítségével kerülheti el Kadhafi sorsát. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.08.23., szerda 19:00

G. F. P.

A Kadhafi-szindróma

Az észak-koreai diktátor – új kommunista menedzserrétegre alapozott – maffiaországot épített ki, hogy finanszírozhassa atomprogramját. A kedves vezető úgy véli, nukleáris arzenálja segítségével kerülheti el Kadhafi sorsát.

G. Fehér Péter | 2017.08.23., szerda 16:40

Szerzők /