valasz.hu/szerzo/ujsagiro/toth-katalin-1498

http://valasz.hu/szerzo/ujsagiro/toth-katalin-1498

Author's

Élő Anita

Szerzői oldal

Élő Anita

A Heti Válasz riportere.

É. A.

É. A.

Két Geréb Ágnes van

Miért tartjuk bölcs döntésnek, ha korábban cikksorozatban mutattuk be, miért érdemel börtönbüntetést?

Élő Anita | 2018.06.29., péntek 16:00

É. A.

Figyelem, alapvető változások jönnek a bíróságokon

Jövő hétfőtől alapjaiban változnak meg a büntetőügyek. A vádlott az amerikai eljárásokhoz hasonlóan még a per előtt kiegyezhet az ügyészséggel. Egy beismeréssel megúszható a per, és évekkel rövidíthető a büntetés.

Élő Anita | 2018.06.22., péntek 16:59

É. A.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Élő Anita | 2018.06.19., kedd 14:20

É. A.

Rejtett nyugdíjreform: így szakadnak le az időskori ellátások a bérektől

Sosem látott tempóban maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el a nagyon idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Élő Anita | 2018.06.15., péntek 08:35

É. A.

Tiltsuk be az abortuszt? Levelet küldtek a petíciósok

„Míg a törvényre szükséges eszközként tekintünk a lopás, az erőszak visszaszorítása terén, a születendő gyermekek életének jogi védelmét elvetjük?” – ellenérvek érkeztek az abortusz tiltása elleni érvekről szóló cikkünkre.

Élő Anita | 2018.06.12., kedd 14:25

É. A.

Megnéztük a finn alapjövedelem-kísérletet – miért veszélyes az ötlet?

Finnországban kétezer emberen próbálják ki, milyen lenne a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetése. De miért annyira veszélyes ötlet ez, hogy olasz bevezetésének puszta említésére zuhanni kezdtek az európai tőzsdék? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Élő Anita | 2018.06.07., csütörtök 08:22

É. A.

Miért romlott meg a viszony a bírák testülete és Handó Tünde között?

Hétfőn a legnagyobb törvényszék élére is Handó Tünde bizalmi embere került. De miért romlott meg a viszony a bírák választott testülete és a parlament által kétharmaddal megválasztott főhivatalnok között? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Élő Anita | 2018.05.30., szerda 20:00

É. A.

Kínos válások: a Facebook mint koronatanú

Vagyontalanítják magukat, minimálbérről siránkoznak, a mamára íratják a cégeket, környezettanulmány előtt lenullázzák a lakást – hogy ne kelljen gyerektartást fizetni a saját gyermeküknek. Egy valamiről azonban megfeledkeznek: a Facebook ellenük vall.

Élő Anita | 2018.05.24., csütörtök 09:12

É. A.

Miért nem áll le a magyarok kiáramlása Ausztriába?

Sok ezren költöznek át a nyugati határszélre a magasabb bérekért, azután hirtelen azon találják magukat, hogy már ők is Ausztriában dolgoznak. Az osztrák családipótlék-szigorítás és a félmilliós csúcsot megdöntő magyar belső migráció Sopronból nézve. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Élő Anita | 2018.05.17., csütörtök 08:30

É. A.

Hogyan lett Sopron átjáróház?

Sok ezren költöznek át a határszélre a magasabb bérekért, azután azt veszik észre, hogy már ők is Ausztriában dolgoznak. Az osztrák családipótlék-szigorítás és a csúcsot döntő belső migráció Sopronból nézve.

Élő Anita | 2018.05.16., szerda 14:37

É. A.

Kalapács alatt egy darab történelem

Nászajándék volt 303 évvel ezelőtt, most elárverezik a világ egyik legnagyobb kék gyémántját.

Élő Anita | 2018.05.10., csütörtök 11:35

Szerzők /