Author's

Borbás Barna

Szerzői oldal

Borbás Barna

A Válasz.hu újságírója

Nem könnyű korzikai nacionalistának lenni

A lakosok többsége a felmérések szerint nem támogatja az elszakadást, s referendum sem várható az önrendelkezésről az elkövetkező 15 évben.

Borbás Barna | 2018.02.06., kedd 19:34

Ami most történt, szinte példátlan – Török kontra Mráz a kampányról

A közös országos lista túl nagy vállalás, az MSZP akár ki is eshet a parlamentből – mondja Mráz Ágoston Sámuel. Amit az Origo és más kormánylapok művelnek, inkább költészet, mint újságírás – véli Török Gábor. Páros interjú a Heti Válasz csütörtöki számában!

Borbás Barna | 2018.02.04., vasárnap 15:00

Amíg ön hétvégén pihent, új háború tört ki a Közel-Keleten

Másfél tucat civil halt meg a török hadsereg offenzívájában az északnyugat-szíriai Afrín térségében, a kurdok kemény ellenállást tanúsítanak. A törökök célja a kurd függetlenségi törekvések megsemmisítése.

Borbás Barna | 2018.01.22., hétfő 08:04

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Borbás Barna | 2018.01.19., péntek 14:30

Szerzők /