Author's

Ablonczy Bálint

Szerzői oldal

Ablonczy Bálint

A Heti Válasz rovatvezetője, a Válasz.hu szerzője, a Kommentár felelős szerkesztője.

A. B.

A. B.

Ők finanszírozzák a Momentumot! Megszólal a két magyar üzletember

Hetek óta téma a politikai „piacon”, hogy kik finanszírozzák a Momentumot. A kérdések csak sokasodtak, miután az új párt nagyszabású, ám ráfizetéses nyári közéleti fesztivált szervezett Bodajkon. A csütörtöki Heti Válaszban két magyar nagyvállalkozó elismeri, hogy aktívan támogatja a „nolimpiás” alakulatot.

Ablonczy Bálint | 2017.08.06., vasárnap 07:00

A. B.

Milák Kristóf az én hősöm!

Ilyen, amikor egy 17 éves srác ad nekünk leckét kitartásból és elszántságból.

Ablonczy Bálint | 2017.08.01., kedd 19:01

A. B.

A Fidesz polgárháborús pszichózissal fenyeget – volt, akinek bejött

Potens ellenzék híján a kormányra a legnagyobb veszélyt Soros György és Brüsszel jelenti – mondta Orbán Viktor Tusnádfürdőn. A Fideszben polgárháborús pszichózissal is fenyegetnek, ami persze kampányfogás, de Borisz Jelcinnek anno bejött. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.07.26., szerda 14:00

A. B.

Alakul a Budapest–Tel-Aviv-tengely – kulcsszerepben Finkelstein

Hasonlóan gondolkodik az izraeli és a magyar kormány Soros Györgyről és a migrációról. De Benjamin Netanjahu budapesti útja azt is jelzi: a zsidó állam nyit az őt a nyugatiakkal ellentétben alig kritizáló visegrádiak felé. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.07.23., vasárnap 15:00

A. B.

Velocipéddel a Duna mentén

Minden történelmi periódusnak megvannak az adott korszak hangulatát felidéző szavai. Ha azt mondjuk, velocipéd, lelki szemeink előtt alighanem kackiás bajszú, csíkos sportzakóba bújt férfiak jelennek meg, akik próbálnak fennmaradni az óriási kerék és kisebb párja alkotta furcsa biciklin.

Ablonczy Bálint | 2017.07.19., szerda 16:23

A. B.

Itt a magyarázat: ezért üzent hadat a gimnáziumoknak Parragh László

Vihart kavart Parragh László kamarai elnök azzal, hogy zárjanak be gimnáziumokat. Ám szakiból nem azért van kevés, mert a fiatalok mindegyike fehérgalléros munkát akarna: a szakemberhiány oka a gyenge képzési rendszer és a külföldi munkavállalás – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.

Ablonczy Bálint | 2017.07.13., csütörtök 12:00

A. B.

Mi jön a Soros-plakát után? Csirkedarálás, macskakínzás

„Öt Soros-, három Erős és büszke Magyarország-, két Ők lopnak-óriásplakát után már igazi felüdülés volt egy ostoba mosóporreklám” – így foglalta össze kiváló kollégám egy mondatban közéletünket.

Ablonczy Bálint | 2017.07.04., kedd 18:15

A. B.

Nem lenne ideje egy nyugati nyitásnak?

Szíszi egyiptomi elnök budapesti látogatásán a gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről is szó esett. Ám a déli és a keleti viszonylat súlya alig nőtt a magyar külkereskedelemben, a velünk legtöbbet kereskedő nyugati uniós vezetőkkel viszont lényegében nincs kétoldalú találkozó.

Ablonczy Bálint | 2017.07.04., kedd 15:25

A. B.

Így alakulhat át az Európai Unió

A múlt heti uniós csúcson kiderült, hogy nagy változások előtt áll az EU: a francia–német tandem szándékai szerint a megerősített eurózóna lesz a közösség új gravitációs központja. Aki kimarad, lemarad? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.07.02., vasárnap 16:00

A. B.

Itt a választási csodafegyver: Orbán-ellenes népfront jön?

A teljes ellenzéki összefogást előkészítő trükk vagy partizánakció Gulyás Márton választásireform-mozgalma? A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy a kampány nagy vitája lehet a rendszer igazságossága, amely a francia voksolás után váratlanul aktuális lett.

Ablonczy Bálint | 2017.06.25., vasárnap 17:00

A. B.

Norvég minta: ilyen lesz a „puha Brexit” May gyengülése után

A Theresa May vezette brit konzervatívok kénytelenek lesznek finomítani a keményre tervezett Brexiten. A választás meggyengítette a kormányfőt, akinek így politikai jövője is kétségessé vált. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.06.14., szerda 19:50

A. B.

Fontos lista a magyar iskolákról

Mindenki egyetért abban, hogy a magyar társadalmat egyedül az oktatás emelheti fel. Beszélő csimpánznál kicsit képzettebb beszédírót foglalkoztató politikusaink ehhez az alapigazsághoz még hozzáteszik az obligát Széchenyi-idézetet – „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik” –, aztán indul a vita, hogy ki mit és miért rontott el.

Ablonczy Bálint | 2017.06.13., kedd 17:00

A. B.

Ezért szereti a magyarokat a CEI amerikai vezetője

Christopher Ball amerikai közgazdász több mint két évtizede járt először Magyarországon és a Székelyföldön – a látogatásból egy életreszóló szerelem lett. Érzelmeit cselekvéssé formálta: immár tizedik éve szervezi a magyar egyetemi hallgatókat amerikai tanulmányokhoz és gyakorlathoz segítő programját.

Ablonczy Bálint | 2017.06.13., kedd 13:06

Szerzők /