valasz.hu/szerzo/ujsagiro/borbas-barna-illisz-l-laszlo-1574

http://valasz.hu/szerzo/ujsagiro/borbas-barna-illisz-l-laszlo-1574

Author's

Ablonczy Bálint

Szerzői oldal

Ablonczy Bálint

A Heti Válasz rovatvezetője, a Válasz.hu szerzője, a Kommentár felelős szerkesztője.

A. B.

A. B.

Brüsszel most tényleg büntet? – Navracsics Tibor válaszol

Navracsics Tibor szerint a 2019-es európai parlamenti választáson minden országban közös lesz a téma: a migráció. Az oktatásért és kultúráért felelős uniós biztost az EU-költségvetés hazánkat is célzó szankcióiról és Manfred Weber néppárti frakcióvezető Fidesz-kizárással fenyegető szavairól is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. 

Ablonczy Bálint | 2018.05.21., hétfő 07:00

A. B.

A Jobbik legnagyobb problémája: radikálisnak nagy, néppártnak kicsi

Bár a Jobbik elnöki és elnökhelyettesi pozíciójára pályázó mind a négy jelöltnek van radikális múltja, leteszik a nagyesküt: a néppártosodás útján nincs hátraarc. A hétvégi tisztújításon a Sneider–Gyöngyösi-kettős esélyes a Toroczkai–Dúró-párossal szemben.

Ablonczy Bálint | 2018.05.09., szerda 17:00

A. B.

Néppárti lengyel szólt be Szijjártónak: Ez „autoriter performansz” volt!

Uniós viharfelhők gyülekeznek Magyarország körül, és a hazánk EU-szavazati jogának elveszítésével fenyegető 7-es cikkely szerinti eljárás még a kisebb gond. A közösségi pénzek várható csökkenése és az Európai Néppárt Fidesszel szembeni növekvő ellenérzése újabb frontokat vetít előre. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2018.05.06., vasárnap 13:00

A. B.

Óriási fordulat: Macron nyit a katolikusok felé

Az állam és egyház elválasztását államideológiaként kezelő Franciaország államfője szokatlan gesztusokat tartalmazó beszédet mondott katolikus vezetők előtt. Emmanuel Macron ezzel új fejezetet nyitna a keresztény egyházzal, és az iszlámnak is üzen. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2018.04.26., csütörtök 08:24

A. B.

Társas életünk

„Az egyesületi élet a polgári szabadság, a polgári jogok biztosítására és a nemzeti szellem tetterős működésére fölötte szükséges; minél szabadabb valamely nép, annál kifejlettebbnek találjuk azt nagyban és kicsinyben” – így vélekedett Franz Lieber, a XIX. század második felének befolyásos német-amerikai jogásza, politikai filozófusa.

Ablonczy Bálint | 2018.04.25., szerda 15:20

A. B.

Heti Válasz: Gulyás Gergely lehet a kancelláriaminiszter

Gulyás Gergely vezetheti az újraszabott kancelláriát Lázár János helyett – derül ki a csütörtöki Heti Válasz kormányzati változásokat összegző cikkéből. Arról is írunk, hogy közben gigászi küzdelem bontakozik ki az EU új hétéves költségvetéséről.

Ablonczy Bálint | 2018.04.25., szerda 11:45

A. B.

Ellenzéki tüntetéssorozat: gyászmunkának biztosan jó

A választási vereség után szinte minden ellenzéki párt válságba került, az LMP-ben tettlegességbe torkollottak az indulatok. A múlt szombaton elkezdett ellenzéki demonstrációk gyászmunkának biztosan jók – de lesz-e belőlük kibontakozás? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2018.04.18., szerda 19:00

A. B.

Kövér László szorongva készül a vasárnapi voksolásra

Mi a magyarázata annak, hogy a kutatásokban mért magabiztos Fidesz-előny ellenére még Kövér László is szorongva készül a vasárnapi voksolásra? A csütörtöki Heti Válaszban számba vesszük a választást váratlanul izgalmassá alakító tényezőket.

Ablonczy Bálint | 2018.04.07., szombat 18:00

A. B.

Itt a nagy Fidesz-történet!

Az 1988. március 30-án alapított liberális Fideszből polgári középerő, majd hatalmi gyűjtőpárt lett. Mára legfontosabb története a migráció maradt, miközben a politikafinanszírozó üzletemberektől való megszabadulás végül nem kisebb, hanem nagyobb közpénzfalást szült. Nagy Fidesz-történet a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2018.04.01., vasárnap 18:00

A. B.

Budapest, a vizek városa

Ak-ink, jó víz – így nevezték a kelták a települést, melyet Krisztus előtt az első század környékén alapítottak a mai Budapest területén.

Ablonczy Bálint | 2018.03.28., szerda 17:19

A. B.

Harminc évem hatalom

Az 1988-ban alapított liberális Fideszből polgári középerő, majd hatalmi gyűjtőpárt lett. Mára legfontosabb története a migráció maradt, miközben a politikafinanszírozó üzletemberektől való megszabadulás nem kisebb, hanem nagyobb közpénzfalást szült.

Ablonczy Bálint | 2018.03.28., szerda 16:25

A. B.

Mennyire üthetik meg a Fideszt a Semjén- és Kósa-ügyek?

A Fidesz-politikusok ügyeivel kapcsolatos válaszok hiánya miatt elégedetlen híveket akarta lecsendesíteni, vagy revánsot jelentett be Orbán Viktor? Ez a kérdés, amióta a kormányfő március 15-én „erkölcsi, politikai és jogi elégtételről” beszélt. Válaszok a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2018.03.25., vasárnap 14:00

A. B.

Mint kutya a vizet

A Fidesz-politikusok ügyeivel kapcsolatos válaszok hiánya miatt elégedetlen híveket akarta lecsendesíteni, vagy revansot jelentett be Orbán Viktor? Ez a kérdés, amióta a kormányfő március 15-én „erkölcsi, politikai és jogi elégtételről” beszélt.

Ablonczy Bálint | 2018.03.21., szerda 18:20

Szerzők /