Author's

Ablonczy Bálint

Szerzői oldal

Ablonczy Bálint

A Heti Válasz rovatvezetője, a Válasz.hu szerzője, a Kommentár felelős szerkesztője.

A. B.

A. B.

Kormánypárti abszurd: Semjén Zsolt hazaárulózza Navracsics Tibort

Váratlan nézeteltérés alakult ki a Fideszben: egyesek sátánoznak, mások eltartják maguktól a „Soros-tervet”. Azonban a valódi veszély nem a pénzember felől, hanem belülről fenyegeti Európát – egy konzervatív kiáltvány szerint eltűnik a kultúránk, ha nem születnek gyerekek. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

Ablonczy Bálint | 2017.10.18., szerda 10:29

A. B.

Miért tartja Lázár János intellektuálisan kiüresedettnek a kormányzást?

Ilyen még nem volt: egy jó esélyekkel kecsegtető voksolás előtt ­a Fidesz meghatározó politikusa választókerületébe való visszavonulásáról beszél. Lehet, hogy Lázár János csak további gyengülését előzné meg, de a háttérben ott áll a Rogán Antallal kialakult konfliktus is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

Ablonczy Bálint | 2017.10.15., vasárnap 07:30

A. B.

Tompa Mihály gólyája

Amikor a látogató felbaktat a Kelemér régi református paplakjától a dombon álló kedves kis templomig, az egykor itt szolgált költő-lelkipásztor és a vidék összhangjára gondol.

Ablonczy Bálint | 2017.10.11., szerda 16:56

A. B.

Orbán Viktor elárulta, miért Soros György a kormány főellensége

A kormány szerint a „Soros-csapatok” utcai erőszakos akciókkal keltenének zavart. Az ihletadónak tartott szerb aktivista szerint viszont az erőszak visszaüt, a túlfűtött kommunikációnak pedig belpolitikai okai vannak – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.

Ablonczy Bálint | 2017.10.01., vasárnap 19:00

A. B.

Elképzelhetetlenül zsírosra hízott a magyar állam

Kósa Lajos városfejlesztési szuperminisztersége egy folyamat végállomása: kiépült egy rendszer, amelyben minden településtípus beruházásaiért erős politikai szereplő felel. A választásokra optimalizált rend eredménye egyelőre a mind hatalmasabb állami vízfej. Részletek a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.09.21., csütörtök 08:00

A. B.

Kellemetlen meglepetés ért hét brüsszeli fiatalt

Molenbeekből vagy? Kösz, de inkább ne gyere - az amerikai hatóságok mondták ezt hét fiatalnak, akik a hírhedt brüsszeli negyedben élnek. Pedig még start-up cégeik is vannak.

Ablonczy Bálint | 2017.09.19., kedd 15:15

A. B.

Az első magyar repülőtér

„A gép pilótája tudta, hogy híres francia és osztrák kollégák vannak a röpülőtéren és huszáros virtuskodással akart ízelítőt adni a maga tudományából” – így számolt be a Népszava 1925. május 12-i száma az előző nap a mátyásföldi repülőtéren történt tragédiáról.

Ablonczy Bálint | 2017.09.13., szerda 17:33

A. B.

Francia történész fejtette meg a nagy Horthy-rejtélyt

„Amikor Horthy Miklósnak nemet kellett volna mondania, képtelen volt megtenni” – mondja Catherine Horel, akinek magyarul is megjelent a 24 éve, 1993. szeptember 4-én újratemetett politikusról szóló életrajza. A csütörtöki Heti Válaszban a francia történészt Orbán Viktor Horthyról szóló kijelentéseiről is kérdeztük.

Ablonczy Bálint | 2017.09.09., szombat 18:00

A. B.

A Fidesz-kampány kulisszái mögül jelentjük: így pótolják Arthur Finkelsteint

Majd’ egy évtizede a mostani lesz az első nagy választási kampány, amelybe Fidesz Arthur J. Finkelstein nélkül vág bele. Hogyan dolgozott együtt a kormánypárt a hírhedt tanácsadóval? Tényleg hátrébb lépett Habony Árpád? Kik irányítják a kampányt és mi lesz a központi téma? Csütörtöki lapszámunk ezekre a kérdésekre is választ ad.

Ablonczy Bálint | 2017.09.06., szerda 14:00

A. B.

A világon negyedikként lett nyolcdanos karatés a legendás magyar

Az egyik legmagasabb karatés elismerést kapta meg nemrég a hetvenéves Furkó Kálmán nyugállományú ezredes, aki hosszú pályafutása során katonáik ezreit képezte ki. A magyar különleges erők legendája a csütörtöki Heti Válaszban arról is beszél, nincs-e hiányérzete, amiért soha nem volt csatában.

Ablonczy Bálint | 2017.09.01., péntek 17:30

A. B.

Jó tokaji bort akar? Menjen Sátoraljaújhelyre!

A Magyar Konyha szeptemberi számában is letér a kitaposott ösvényről és milyen jól teszi! E szándék nélkül soha nem tudtuk volna meg, hogy milyen pompás borok készülnek a tokaji borvidék északi kapujában és nem készülhetett volna el a „kismacska chilipaprikával” koncepciójú művészfotó sem.

Ablonczy Bálint | 2017.08.29., kedd 20:00

Szerzők /