Author's

Ablonczy Bálint

Szerzői oldal

Ablonczy Bálint

A Heti Válasz rovatvezetője, a Válasz.hu szerzője, a Kommentár felelős szerkesztője.

A. B.

A. B.

Magyar Konyha: itt a vidéki megmaradás receptje!

Becsüljük meg a karácsonyi nyugalmat, mert például szegény Karinthy Frigyesnek ez nem igen adatott meg: még a polgári józanság jelképének szánt baracklekvár-befőzés is katasztrófába torkollott. Ez is kiderül a decemberi Magyar Konyhából, amelynek fotóin rettegő pontyok és mangalicák könyörögnek az életükért.

Ablonczy Bálint | 2017.12.12., kedd 15:04

A. B.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.12.10., vasárnap 13:00

A. B.

Orbán Viktor kozmikus jelentőségűvé növelte az áprilisi választás tétjét

A Fidesz kongresszusán Orbán Viktor a Nyugat lelkéért vívott küzdelem fontos állomásaként beszélt a magyar parlamenti voksolásról. A négy évvel ezelőttitől eltérően már nem a kormányzás eredményei állnak a kampány középpontjában. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.11.19., vasárnap 19:00

A. B.

Temethetjük a visegrádi együttműködést?

A közép-európai együttműködés halálát hirdetik a minap a kiküldött munkavállalókról elfogadott uniós kompromisszum miatt. Vajon a migrációs tematika háttérbe szorulásával a cseh-szlovák kettős leválik a lengyel-magyar párosról? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.11.12., vasárnap 19:00

A. B.

Riadó! Terjed a szarvasgomba-bűnözés!

A friss Magyar Konyhából kiderül, vajon hogyan kerül a finn erdeigomba-saláta a Baranya megyei Geresdlakra. Az egyik legnagyobb élő séf pedig a világ közvéleményének arcába vágja: nincs olyan, hogy szakácsművészet.

Ablonczy Bálint | 2017.10.31., kedd 16:34

A. B.

Megmentőjére vár a magyar baloldal – csak egyetlen dolgot felejtenek el

Fél évvel a választás előtt személyi dilemmák gyötrik a sok átokkal megvert magyar baloldalt. A külföldi példákat megvizsgálva kiderül, hogy a politikai üstökösök a legritkábban jönnek a semmiből, kemény munka és innováció áll mögöttük. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.10.26., csütörtök 08:01

A. B.

Örülni Trianonnak?

Nagyjából ezt kéri az erdélyi magyaroktól a román kulturális miniszter.

Ablonczy Bálint | 2017.10.24., kedd 15:28

A. B.

Kormánypárti abszurd: Semjén Zsolt hazaárulózza Navracsics Tibort

Váratlan nézeteltérés alakult ki a Fideszben: egyesek sátánoznak, mások eltartják maguktól a „Soros-tervet”. Azonban a valódi veszély nem a pénzember felől, hanem belülről fenyegeti Európát – egy konzervatív kiáltvány szerint eltűnik a kultúránk, ha nem születnek gyerekek. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

Ablonczy Bálint | 2017.10.22., vasárnap 13:00

A. B.

Miért tartja Lázár János intellektuálisan kiüresedettnek a kormányzást?

Ilyen még nem volt: egy jó esélyekkel kecsegtető voksolás előtt ­a Fidesz meghatározó politikusa választókerületébe való visszavonulásáról beszél. Lehet, hogy Lázár János csak további gyengülését előzné meg, de a háttérben ott áll a Rogán Antallal kialakult konfliktus is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

Ablonczy Bálint | 2017.10.15., vasárnap 07:30

A. B.

Tompa Mihály gólyája

Amikor a látogató felbaktat a Kelemér régi református paplakjától a dombon álló kedves kis templomig, az egykor itt szolgált költő-lelkipásztor és a vidék összhangjára gondol.

Ablonczy Bálint | 2017.10.11., szerda 16:56

Szerzők /