Author's

Ablonczy Bálint

Szerzői oldal

Ablonczy Bálint

A Heti Válasz rovatvezetője, a Válasz.hu szerzője, a Kommentár felelős szerkesztője.

A. B.

A. B.

Brit újságíró: Európa még a mi életünkben megszűnik

A világot meghívó Európa a világ problémáit is importálja – Douglas Murray brit újságíró könyve szerint a nyugati politikusok ezt figyelmen kívül hagyták. A következmény: a tömeges bevándorlás miatt kontinensünk még a mi életünkben megszűnik az a hely lenni, amit valaha megismertünk. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2018.02.11., vasárnap 16:00

A. B.

Macron is bekeményít migránsügyben – kiakadtak a jogvédők

Keménykezű bevándorlási törvényt fogadtatna el, és centrális erőteret épít Emmanuel Macron. A francia államfő azt üzeni a világnak: országa visszatért a nemzetközi porondra. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2018.02.04., vasárnap 17:00

A. B.

Ezért rém kínos Vona Gábor török videója

Tanács az egyszeri magyar politikusnak: ne ismételgessük üdvözült mosollyal külföldi vendéglátónk nünükéit, mert később még megbánjuk!

Ablonczy Bálint | 2018.01.30., kedd 13:55

A. B.

A 2014-es duplája lehet a határon túli szavazatok száma április 8-án

A 2014-es duplája lehet a határon túli szavazatok száma április 8-án, de ez legfeljebb két-három mandátumról dönthet. Nem lesz viszont levélben szavazás a Nyugaton dolgozóknak, akik a közhiedelemmel ellentétben korántsem mind ellenzéki szavazók. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2018.01.26., péntek 10:15

A. B.

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2018.01.21., vasárnap 14:00

A. B.

Hódmezővásárhely – ez az ellenzék legutolsó esélye

Ha az ellenzék által támogatott független induló a hódmezővásárhelyi időközi polgármesterválasztáson legalább megszorítaná a fideszes jelöltet, az országgyűlésin a kormányellenes pártok emberei sorra léphetnek vissza az esélyesebb javára. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2018.01.10., szerda 17:00

A. B.

Nagyon felkavarta az egyházat a fiatal pap öngyilkossága

Egy fiatal falusi református pap öngyilkossága ráirányította a figyelmet a lelkészi krízishelyzetekre. A reformátusoknál ezren írtak alá egy változásokat sürgető nyílt levelet, az evangélikusok pedig életpályamodellt vezetnek be. Részletes háttér a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

Ablonczy Bálint | 2017.12.21., csütörtök 12:30

A. B.

Lelkipásztorok démonai

Egy fiatal falusi református pap öngyilkossága ráirányította a figyelmet a lelkészi krízishelyzetekre. A reformátusoknál ezren írtak alá egy változásokat sürgető nyílt levelet, az evangélikusok pedig életpályamodellt vezetnek be.

Ablonczy Bálint | 2017.12.20., szerda 16:44

A. B.

Mértéktartást! – üzeni a rendszerváltás arca

„Egyik tábor sem szereti a rendszerváltást” – állítja Kónya Imre. Miután a német államfőtől a múlt héten kitüntetést vett át, az egykori MDF-frakcióvezető arról is beszél, mi nem tetszik neki a Fidesz kormányzásában. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.12.17., vasárnap 07:00

Szerzők /