Sport

Újabb magyar sikerek az olimpián

Válasz.hu / 2018.02.20., kedd 13:20 /

A mai napon több magyar versenyzőnek is szurkolhattunk a phjongcshangi téli olimpián.

Keszler Andrea bejutott a negyeddöntőbe a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében. A keddi selejtezőben az ötödik futamban ugyan csak a negyedik helyen ért célba, de utóbb kizárták a világbajnok brit Elise Christie-t, őt pedig harmadikként továbbjuttatták. A másik magyar induló, Jászapáti Petra a harmadik futamban negyedik lett, így ő nem folytathatja a csütörtöki negyeddöntőben. 

A holland Lara van Ruijven, a lengyel Magdalena Warakomska és Keszler Andrea a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny női 1000 méteres táv selejtezőjében a Kangnung Jégcsarnokban

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A holland Suzanne Schulting, Jászapáti Petra, és a kazah Kim A-lang a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny női 1000 méteres táv selejtezőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang bejutott a negyeddöntőbe a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében. Liu Shaolin Sándor, a táv 2016-os világbajnoka, valamint testvére, Liu Shaoang is rajt-cél győzelmet aratott a keddi selejtező nyolcadik, illetve hatodik futamában. A harmadik magyarnak, Knoch Viktornak nem sikerült továbblépnie, mert a harmadik futamban az utolsó körben – második helyen korcsolyázva – elcsúszott, és negyedik lett. A verseny a negyeddöntőtől csütörtökön folytatódik.

Liu Shaolin Sándor, a kínai Han Tia-niu, az orosz Szemen Elisztratov és az amerikai John-Henry Krueger a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny férfi 500 méteres táv selejtezőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Knoch Viktor és a dél-koreai Szeo Jira a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny férfi 500 méteres táv selejtezőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A negyedik helyen végzett a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó az idei téli olimpián. A Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca összeállítású csapat a 3000 méteres táv B döntőjében végig szorosan a hollandok mögött haladt, akik világcsúccsal futottak be elsőként a célba. A végső helyezés az A döntő után vált ismertté, és azzal lett negyedik a magyar váltó, hogy ott a kínaiakat és a kanadaiakat kizárták. Ez a harmadik magyar pontszerző helyezés Phjongcshangban.

Jászapáti Petra mögötte Keszler Andrea a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny női 3000 méteres váltó táv B döntőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kónya Zsófia és Bácskai Sára Luca, előttük a holland csapat tagjai a női 3000 méteres váltó táv B döntőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Putyin a székelyeknél − itt a magyar geopolitikai thriller!

Ideges román rohamrendőrök gyűrűjében tízezrek éneklik Marosvásárhelyen: „Mi egy vérből valók vagyunk” – majd elszabadul az erőszak. Ez a nem is olyan távoli jövőben játszódó Máglyatűz – a háború peremén című regény egyik kulcsjelenete. Interjú a David Autere álnéven író szerzővel.

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.