Sport

Szurkoljunk együtt gyermekeinkkel hazánk sportolóinak!

/ 2018.01.29., hétfő 14:42 /
Szurkoljunk együtt gyermekeinkkel hazánk sportolóinak!

Sportoljunk télen is aktívan, és töltsünk a szabad levegőn minél több időt, mutassunk példát, és támogassuk szurkolásunkkal sportolóinkat a Téli Olimpián!

A Fiatal Családosok Klubja fennállása óta számos olyan projekthez csatlakozott, amely közvetlen módon segíti az emberek egészségük megóvásáért végzett tevékenységét. A sportélet egyik központi eleme a közös szurkolás Magyarország színeiben küzdő sportolóinknak. Kezdeményezésünk egy felemelő és számunkra nagyon fontos hagyomány folytatása. Nem vagyunk mi kispályások akciónkkal lelkes szurkolásra bíztattunk számtalan családot, kicsi és nagy gyermeket, és mind a Futball Európa-bajnoksághoz, mind az Úszó Világbajnoksághoz kapcsolódó eseményünk hatalmas siker volt. A Nem vagyunk mi kispályások program következő eseménye, a Jégmajális és a rendezvényhez kapcsolódó aktivitások, mely immár a harmadik szurkolást népszerűsítő programunk. Felhívásunkkal idén is számtalan családot meg tudunk szólítani, felhívva ezzel a figyelmet a folyamatosan fejlődő hazai sportéletre.

A FICSAK küldetése

A FICSAK egészségmegőrző küldetésünk egyik alappillére az, hogy elmondjuk, bármilyen évszak van, sokat legyünk a szabadban a családdal, mozogjunk, a mozgás szeretetét adjuk át a gyermekeinknek. Jégmajálisunkat is e gondolatok szellemében szervezzük, ahol több téli sportot is ki lehet majd próbálni, bemutatókat láthatnak a családok és együtt tölthetnek egy sportos napot.

Pályázat és aktivitás

A FICSAK facebook oldalán elindult a „Szurkoljunk és Sportoljunk együtt TÉLEN is“ pályázatunk! Mutassuk meg, hogy télen sem kell a szobában ülve TV-t nézni, számítógépezni, hanem igenis ki lehet menni a szabadba és jókat korcsolyázni, síelni, kirándulni, de akár futni, focizni is. Mutassuk meg, hogy Mi is sportolunk itthon, és bíztassuk ezzel a Téli Olimpián résztvevő versenyzőinket! Ennek nyomán arra kérünk minden családot, hogy készítsenek egy képet, vagy egy rövid videót, arról, ahogy korcsolyáznak, szánkóznak, túráznak, vagy épp játszanak, szaladgálnak kint a szabadban, télen, és osszák meg velünk kommentben vagy üzenetben. Valamint örömmel várjuk sportolóinknak szóló bíztató szavaikat is! Természetesen a családok értékes nyereményeket nyerhetnek, ha velünk tartanak.

Király Nóra, a felhívás megálmodója

Király Nóra
, a FICSAK alapítója ötgyermekes édesanyaként ahol csak teheti, igyekszik népszerűsíteni az egészséges étkezés és a sport fontosságát a családok számára. Ő maga is rendszeresen sportol, és gyermekei életének egyik nagyon fontos része a rendszeres mozgás, szabadidejük jelentős részét a szabadban, aktív közös programokkal töltik el. Király Nóra a sport népszerűsítésének érdekében az elmúlt években számtalan futóversenyt, sportos eseményt, közösségi mozgással tarkított rendezvényt szervezett már, valamint több helyen elérte, hogy egyre több lehetősége legyen a gyermekeknek és az időseknek is mozgásra, sportolásra. Véleménye szerint, a szülőknek nagy felelőssége van abban, hogy elmondják a gyermekeiknek, mennyire fontos a testmozgás, és milyen nehézségeket okozhat a mozgásszegény életmód.

Záróesemény

Felhívásunk és a pályázat záróeseménye a Dunakeszin megrendezésre kerülő JÉGMAJÁLIS, mely nem csupán egy sportos találkozó, hanem közösségépítés is: a nemzeti érzés erősítése, a téli mozgás fontosságára való figyelemfelhívás és egy közös családi móka! Várunk mindenkit sok szeretettel ingyenes korcsolyázási lehetőséggel és különböző sportbemutatókkal, versenyekkel, játékokkal, sztárokkal!

DUNAKESZI JÉGMAJÁLIS
2018. 02.03. 14.00-20:00
Dunakeszi, Városháza melletti jégpálya

Eseményünk és a téli sportolásra buzdító aktivitásunk házigazdái: Gyetván Csaba és Nagy Reika műsorvezetők.

Fő együttműködő partnereink: Dunakeszi Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Ovi-Sport Alapítvány, Magyar Korcsolya Szövetség, Magyar Jégkorong Szövetség, Budai XI. Egyesület

www.ficsak.hu/jegmajalis

Szurkoljunk együtt! Mozogjunk együtt!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mi a csoda?

Petrás Máriával, Szalóki Ágival és a Vujicsics Együttessel várja a látogatókat Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye a Várkert Bazárban.

Barokk oratórium rockos hangzással

Országos turnéra indul a tavaly áprilisban bemutatott Messiás.ma, az első állomás Pécs lesz. Händel Messiás című oratóriumát Várkonyi Mátyás gondolta újra.

Lemezbemutató Tompos Kátyával

Népdalokat, slágereket és komolyzenét is feldolgoz az InFusion Trio, amely lemezbemutató koncertet tart április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Miért van ennyi arab orvos Magyarországon?

Öt év alatt megkétszereződött a nálunk praktizáló külföldi orvosok száma. Kivételes karriereket futnak be arab gyógyítók – de hogyan lett „kiadó” osztályvezetői állások egész sora, holott az orvosok tíz éve még tolakodtak értük? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Mennyire üthetik meg a Fideszt a Semjén- és Kósa-ügyek?

A Fidesz-politikusok ügyeivel kapcsolatos válaszok hiánya miatt elégedetlen híveket akarta lecsendesíteni, vagy revánsot jelentett be Orbán Viktor? Ez a kérdés, amióta a kormányfő március 15-én „erkölcsi, politikai és jogi elégtételről” beszélt. Válaszok a csütörtöki Heti Válaszban.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.