Sport

Szenzációs: Babos Tímea megnyerte az Australian Opent!

/ 2018.01.26., péntek 08:15 / Hírforrás: MTI
Szenzációs: Babos Tímea megnyerte az Australian Opent!

Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét, miután a pénteki döntőben 6:4, 6:3-ra legyőzte az orosz Jekatyerina Makarovát és Jelena Vesznyinát.

Mladenovic fogadni készül

Mladenovic fogadni készül

Fotó: AFP/Greg Wood

Az ötödik helyen kiemelt magyar–francia duó kézben tartotta az első játszmát a másodikként rangsorolt, olimpiai bajnok riválissal szemben, amelyben egy-egy bréket követően Makarova 4:5-nél elvesztette az adogatását, így 36 perc alatt Babosék kerültek szettelőnybe. A folytatásban hullámzóbb lett a meccs, öt bréket is láthatott a Rod Laver Aréna közönsége, utoljára ismét Makarova bukta el az adogatását, majd Mladenovic kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 20 percig tartott.

Babos Tímea

Kristina Mladenovic és Babos Tímea

Fotó: MTI/AP/Dita Alangkara

A cseh Andrea Hlavackovával WTA-világbajnok, 24 éves Babosnak ez az első felnőtt Grand Slam-győzelme, ő az első magyar győztes a torna történetében, és az ötödik magyar, aki felnőtt Grand Slam-címet szerzett Asbóth József, Körmöczy Zsuzsa, Taróczy Balázs és Temesvári Andrea után. Párjának, Kristina Mladenovicnak a pénteki volt a második páros Grand Slam tornagyőzelme: 2016-ban honfitársával, Caroline Garciával nyerte meg a Roland Garrost.

Babos Tímea

 

Fotó: MTI/AP/Dita Alangkara

„Két év különlét után újra együtt, és egyből győzelemmel kezdtünk Kikivel! Ez a kedvenc Grand Slam-tornám, gratulálok az ellenfelünknek, és jövőre visszajövünk” – mondta a díjátadó ünnepségen a magyar játékos, majd stábjának, a közönségnek és a szponzoroknak is megköszönte a támogatást.

Tímea régi barátom, akivel szinte együtt kezdtem a teniszt, és akivel sok mindent átéltem. Újra összeállni egy tornára (a páros két éve játszott együtt utoljára – a szerk.), és megnyerni egy Grand Slamet: rendkívüli– idézi a francia sportlap, a LÉquipe a meghatódott Mladenovicot.

Végül Babosék győztes labdamenete:

A díjátadó ceremónia pedig alább:

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Putyin a székelyeknél − itt a magyar geopolitikai thriller!

Ideges román rohamrendőrök gyűrűjében tízezrek éneklik Marosvásárhelyen: „Mi egy vérből valók vagyunk” – majd elszabadul az erőszak. Ez a nem is olyan távoli jövőben játszódó Máglyatűz – a háború peremén című regény egyik kulcsjelenete. Interjú a David Autere álnéven író szerzővel.

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.