Sport

Jégmajális 2018

Szurkoljunk együtt a Téli Olimpián részt vevő magyaroknak, miközben mi magunk is sportolunk!

/ 2018.01.30., kedd 12:08 /
Jégmajális 2018

Február 3-án, szombaton, Dunakeszi Főterén egy egész délután szól arról, hogy a kicsik és nagyok sportolás, különböző játékos vetélkedők, farsangi mulatság közben Magyarország leendő olimpikonjainak drukkolhassanak.

Ideje: 2018. február 3-án 14.00-20:00 között
Helyszíne: Jégpálya, Dunakeszi Főtér
Házigazdája: Király Nóra, a FICSAK alapítója
Fővédnöke: Dr. Tuzson Bence, országgyűlési képviselő
Műsorvezetője és házigazdája: Gyetván Csaba

2016-ban az Európa-bajnokságra készülő focistáknak, 2017-ben a FINA Vizes Világbajnokságra edző sportolóknak, idén pedig a Téli Olimpián részt vevőknek szól a HAJRÁ MAGYAROK! kiáltás.

Ezek a rendezvények mindig valamilyen sportolási lehetőséget is kínálnak, amelybe a család minden tagját igyekszünk bevonni, hiszen meggyőződésünk, hogy a sport, a mozgás öröm és az egészséges élet elengedhetetlen nélküle.

A résztvevők hoki bemutatóra, ügyességi versenyekre, jelmezes fotózásra, olimpiai kvízre, tombolasorsolásra, hóröplabdára, majd este hattól nyolcig DJ Radnai közreműködésével még jégdiszkóra is számíthatnak!

Király Nóra, a felhívás megálmodója, a FICSAK alapítója ötgyermekes édesanyaként népszerűsíti az egészséges étkezés és a sport fontosságát. Több mint 5 éve, rendszeresen szervez sportolással, egészséges életmóddal kapcsolatos családi napokat, futóversenyt vagy ingyenes szűrővizsgálatokat annak érdekében, hogy minél nagyobb körben terjedjen a meggyőződése: az egészséget könnyebb megőrizni, mint a betegséget gyógyítani.

Különösen fontosnak tartja, hogy a gyerekek mielőbb megszokják, megszeressék a különböző sportokat, hiszen a sport nemcsak a külalak miatt fontos, hanem kitartásra, becsületre, tisztességre és küzdelemre nevel. Ő maga is rendszeresen sportol, és a gyermekei életének egyik nagyon fontos része a rendszeres mozgás, szabadidejük jelentős részét a szabadban, aktív közös programokkal töltik el.

Rendezvényünkkel azt is szeretnénk hangsúlyozni, hogy minden családi program (legyen az sportolás, beszélgetés, közös alkotás vagy játék) hozzájárul a minőségi együtt töltött idő növeléséhez, ami nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott, boldog gyermekek és családok életéhez.

A Jégmajális 2018 így nem csupán egy sportos találkozó, hanem közösségépítés is: a nemzeti érzés erősítése, a téli mozgás fontosságára való figyelemfelhívás és egy közös családi móka!

Várunk tehát mindenkit sok szeretettel Dunakeszi Főterén lévő jégpályán február 3-án 14.00-20:00 között ingyenes korcsolyázási lehetőséggel, különböző sportbemutatókkal, versenyekkel, játékokkal, sztárokkal!

Fő együttműködő partnereink: Dunakeszi Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Ovi-Sport Alapítvány, Magyar Korcsolya Szövetség, Magyar Jégkorong Szövetség, Budai XI. Egyesület

http://www.ficsak.hu/jegmajalis

https://www.facebook.com/events/394181447692818/permalink/396192450825051/

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mi a csoda?

Petrás Máriával, Szalóki Ágival és a Vujicsics Együttessel várja a látogatókat Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye a Várkert Bazárban.

Barokk oratórium rockos hangzással

Országos turnéra indul a tavaly áprilisban bemutatott Messiás.ma, az első állomás Pécs lesz. Händel Messiás című oratóriumát Várkonyi Mátyás gondolta újra.

Lemezbemutató Tompos Kátyával

Népdalokat, slágereket és komolyzenét is feldolgoz az InFusion Trio, amely lemezbemutató koncertet tart április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Miért van ennyi arab orvos Magyarországon?

Öt év alatt megkétszereződött a nálunk praktizáló külföldi orvosok száma. Kivételes karriereket futnak be arab gyógyítók – de hogyan lett „kiadó” osztályvezetői állások egész sora, holott az orvosok tíz éve még tolakodtak értük? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Mennyire üthetik meg a Fideszt a Semjén- és Kósa-ügyek?

A Fidesz-politikusok ügyeivel kapcsolatos válaszok hiánya miatt elégedetlen híveket akarta lecsendesíteni, vagy revánsot jelentett be Orbán Viktor? Ez a kérdés, amióta a kormányfő március 15-én „erkölcsi, politikai és jogi elégtételről” beszélt. Válaszok a csütörtöki Heti Válaszban.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.