Sport

Búcsúztasd bajnokokkal az évet!

/ 2017.12.07., csütörtök 11:00 /

Felemelő érzés a magyar olimpikonokért szurkolni – de együtt sportolni és bulizni velük még ennél is nagyobb élmény: szárnyakat ad a motivációdnak. Szilveszterezz sztársportolókkal december 30-án a Tüske Uszodában az Ötpróbázz Sztárokkal! – Szilveszteri Vizesgála eseményen, hogy 2018-at újult erővel és extra elszántsággal kezdhesd!

Az esemény arcai:

 

 

 


Storcz Botond: háromszoros olimpiai bajnok kajakos, ÖTPRÓBA kajak-kenu nagykövet
Cseh László: olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, ÖTPRÓBA úszó nagykövet
Dr. Kiss Gergely: háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, ÖTPRÓBA futó nagykövet

* * *

Ünnepi úszóverseny (december 30. szombat 10:00–14:00)

Ötpróbázók számára kiváló lehetőséget nyújt az esemény arra, hogy a 60 pont elérése még közelebb kerüljön hozzájuk. Az úszás nyíltvízi szakága sokakban félelmet ébreszt, így most mindenki számára esély kínálkozik arra, hogy értékes Ötpróba-pontokért medencében teljesítse az 500 vagy 1500 m-es távot december 30-án 10.00–14.00 óra között. Az úszás nevezés díja: 1000 Ft, mely AJÁNDÉK ÚSZÓSAPKÁT és ÖTPRÓBA REGISZTRÁCIÓT tartalmaz.

* * *

Szilveszteri Vizesgála (december 30. szombat 15:00–18:00)

Ezúttal a tét, a küzdelem és a legjobb helyezések megszerzése helyett az élményszerzésen és az együttsportoláson lesz majd a hangsúly az ÖTPRÓBÁZZ SZTÁROKKAL! esemény délutáni műsorán. Olimpiai, világ- és Európa-bajnoki sportolóink a versenyzés után, ezúttal a gálának eleget téve jelennek meg a rendezvényen, népszerűsítve ezzel a vizes sportokat, melyek Magyarország legsikeresebb sportágai közé tartoznak. A gálára early bird jegy vásárolható, december 15-ig, melynek díja 2990 Ft, ezután 3990 Ft lesz a délutáni műsor ára. A gála teljes bevételét jótékony célra fordítjuk: az egyik felét a Kolonics György Alapítványnak ajánljuk fel, a hazai kajak-kenu utánpótlás támogatására, a másik felét az Aritmia Kutatás-Gyógyítás Alapítványhoz kerül, segítve az életveszélyes kamrai ritmuszavarok és az azok hátterében álló megbetegedések gyógyítását.

* * *

Program:

09.00
Nyitás

10.00–14.00
Úszás 500 m és 1500 m


Olimpiai Ötpróba pontszerzési lehetőséget biztosítunk Ötpróba tagjainknak 500 és 1500 m-es úszáson, mellyel 1 és 2 ponttal gazdagodhatnak a teljesítők.

13.00 és 13.45 közötti idősávban sportolási és pontgyűjtési lehetőséget biztosítunk parasportolók részére is.

09.00–15.00
Szűrővizsgálat


Az ÖTPRÓBÁZZ SZTÁROKKAL! eseményen lehetőséget biztosítunk a nevezők részére, hogy egy ingyenes sportolói vizsgálaton vegyenek részt. A szűrést dr. Merkely Béla a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója és csapata végzi.

A szabadidő sportolóknak is nagy szükségük van átfogó egészségszűrésre, hogy a lehető legnagyobb biztonságban végezhessék kedvenc időtöltésüket. Rendszeres kivizsgálásokkal megelőzhetőek a betegségek.

* * *

14.30
Kapunyitás a délutáni vizesgála eseményre

A gála programja:

15.00
Megnyitó

dr. Szabó Tünde
sportért felelős államtitkár, illetve dr. Kiss Gergely, Cseh László és Storcz Botond olimpiai bajnokok részvételével

15:15–15:40
Csak egy maradhat! úszóparádé


Bajnok mindig csak egyvalaki lehet – ezúttal sem lesz másképp! 13 Európa- és világbajnok úszófenomén méri össze tudását, hogy kiderüljön, ki a legfürgébb. Aki lemarad, kimarad: a leglassabbak minden futamnál egymás után esnek ki a versenyből, így mindig lesz kiért izgulnod. A női futam résztvevői: Szilágyi Liliána (ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok), Késely Ajna (junior világ- és Európa-bajnok), Jakabos Zsuzsanna (Európa-bajnok, olimpikon), Verrasztó Evelyn (Európa-bajnok, olimpikon). Férfi versenyzők: Cseh László (olimpiai ezüst- és bronzérmes), Verrasztó Dávid (kétszeres világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok), Bernek Péter (világ- és Európa-bajnok), Milák Kristóf (világbajnoki ezüstérmes), Kozma Dominik (világbajnok, EB bronzérmes), Németh Nándor (junior világ- és Európa-bajnok), Kenderesi Tamás (olimpiai bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok)

15:40–15:50
Búvárúszás-bemutató


Legjobb búvárúszóink most megmutatják, milyen nagy élet van a víz alatt: 50 m-es távokat teljesítenek villámtempóban.

16:15–16:30
Kajakfutam bajnokokkal


Európa- és világbajnok kajakosaink ezúttal különleges terepen, a medencében szelik a habokat, és küzdenek fej fej mellett a győzelemért. Szurkolj értük a 80 m-es női és férfi futamokon! Versenyzőink, akik összesen 15 olimpiai aranyéremmel büszkélkedhetnek: Kozák Danuta (ötszörös olimpiai bajnok), Szabó Gabriella (háromszoros olimpiai bajnok), Kammerer Zoltán (háromszoros olimpiai bajnok), Storcz Botond (háromszoros olimpiai bajnok), Dombi Rudolf (olimpiai bajnok)

15:50–16:00
Szinkronúszás-bemutató


Művészi, zenés koreográfiák, könnyed nőiesség és virtuóz mozdulatok víz alatt és fölött.

16:00-16:15
Kajakpóló- és szlalombemutató


A Vidra Sportegyesület kajakpóló meccse egy mesterséges akadályokkal teleépített medencében.

16:35–16:45
Sárkányhajók bevetésen


A medencés sárkányhajózás úgy működik, mint a kötélhúzás: erősebbnek kell lenni a szemben elhelyezkedő ellenfeleknél. Itt viszont nem elhúzni, hanem eltolni kell a vetélytársakat. Versenyzők: Storcz Botond (háromszoros olimpiai bajnok), dr. Kiss Gergely (háromszoros olimpiai bajnok), Kőbán Rita (kétszeres olimpiai bajnok), Vajda Attila (olimpiai bajnok), Pulai Imre (olimpiai bajnok), Cseh László (olimpiai ezüst- és bronzérmes)

16:50-17:20
Vízilabda-virtuózok

Az elmúlt 20 év olimpiai-, világ-, és Európa-bajnoki érmes pólósai játszanak egy barátságos, 4-5 perces kispályás meccset. A sztárok, akikért szurkolhatsz: dr. Kiss Gergely (háromszoros olimpiai bajnok), Kásás Tamás (háromszoros olimpiai bajnok) Hosnyánszky Norbert (olimpiai bajnok), dr. Steinmetz Ádám (olimpiai bajnok), Decker Ádám (világbajnok), Decker Attila (világbajnok), Manhercz Krisztián (világbajnoki ezüstérmes), Tóth Márton (EB ezüstérmes), Bisztricsányi Dávid (EB bronzérmes).

17:20–17:30
Deniz minikoncert


A rapper előadja Halhatatlanok című dalát, amit a rekordmennyiségű érmet szerző magyar olimpikonok lenyűgöző teljesítménye ihletett.

További információ:
https://vizesgala.olimpiaiotproba.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/olimpiaiotproba/

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/458436344552878/

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.