valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

http://valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

Publi

Dévényi István

Véresre verte az Index újságíróját – szegény biztonsági őr?

/ 2017.10.16., hétfő 16:30 /

Szabó Zoltán, az Index munkatársa vasárnap késő este besétált a Király utca KFC-be, ahol előbb végigállta a sort, majd kiderült, hogy csak elvitelre lehet vásárolni, de úgy nem akart, ezért szóvá tette, hogy ezt esetleg ki is lehetne írni valahova, amit elég flegmán intézett az eladó, úgyhogy kikérte a panaszkönyvet. De olyanjuk nem volt. Az üzletvezető kihozott egy üres lapot, amit nyilván nem fogadott el panaszkönyv helyett, és akkor itt belépett a fogyasztóvédelmi egyenletbe a biztonsági őr, akivel az üzletvezető kidobatta az Index újságíróját. Kint aztán kapott egyet a kedves vendég, és mivel visszament az üzletbe, ott még többet is, hogy végül több öltéssel kellett összevarrni a száján keletkezett sérüléseket.

Szabó Zoltán a megverését videóra vette, feljelentés, a KFC időt kér, mert kivizsgál, nyomozás itt, nyomozás ott, bizonyára hamar lesz eredmény, hiszen ez a cég érdeke is.

A teljes történet itt van.

Szomorú sztori ez, de talán még szomorúbb, ami aztán történt a virtuális közösségi térben. Szabó Zoltán ugyanis nem az Indexre írta meg a véresre sikeredett vasárnap estéjét, mert nem akart újságíróként szerepelni saját sztorijában, hanem a Facebookon posztolt.

Szabo Zoltán KFC-zés utáni szelfije

Szabó Zoltán KFC-zés utáni szelfije

Fotó: Facebook / Zoltán Szabó

Most azokkal nem foglalkoznék, akik örültek az eseménynek, mert „aki indexes az mindig megérdemli” – ez egy idézet volt egyiküktől. Viszont elég szép tábora lett azoknak is, akik úgy vélik: szegény biztonsági őr, ott keccsöl minimálbérért, azt is kézbe kapja, talán be sincs jelentve, esélye sincs a továbblépésre, és hát milyen munka már ez, értsük meg szegényt.

Akkor tisztázzunk valamit: senki sem üthet meg senkit. Ilyen egyszerű. Hogy egy biztonsági őrnek ráadásul az átlagosnál jobban kellene tudnia kezelni bármilyen konfliktushelyzetet, azt már nem is mondom, hiszen ez itt Magyarország, és nem szeretném a történetet sci-fi-be lökni.

Sőt, még csak nem is kárhoztatom, aki az említett, „biztonságiőr-felmentő” gondolattal egyetért, mert ez itt van velünk már rég óta, és nagyon úgy tűnik, hogy itt is marad. Ne dumálj, ne szólj bele, ne akadékoskodj, ne okoskodj, akkor nem lesz bajod – ismerős? Az-az bizony, az örökkön-örökké Kádár- rendszer. Nincs panaszkönyv? Nem baj, menj szépen haza, úgy se tudsz változtatni semmin. Rád hívják a hivatalosságot? Hajtsd le a fejed, ne nézz a szemébe, bólogass, érts egyet, csak nehogy baj legyen. Hogy neked van igazad? És? Kit érdekel?

Pedig olyan jó volt hinni, hogy mindezt már magunk mögött hagytuk.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.