Publi

Dévényi István

Véresre verte az Index újságíróját – szegény biztonsági őr?

/ 2017.10.16., hétfő 16:30 /

Szabó Zoltán, az Index munkatársa vasárnap késő este besétált a Király utca KFC-be, ahol előbb végigállta a sort, majd kiderült, hogy csak elvitelre lehet vásárolni, de úgy nem akart, ezért szóvá tette, hogy ezt esetleg ki is lehetne írni valahova, amit elég flegmán intézett az eladó, úgyhogy kikérte a panaszkönyvet. De olyanjuk nem volt. Az üzletvezető kihozott egy üres lapot, amit nyilván nem fogadott el panaszkönyv helyett, és akkor itt belépett a fogyasztóvédelmi egyenletbe a biztonsági őr, akivel az üzletvezető kidobatta az Index újságíróját. Kint aztán kapott egyet a kedves vendég, és mivel visszament az üzletbe, ott még többet is, hogy végül több öltéssel kellett összevarrni a száján keletkezett sérüléseket.

Szabó Zoltán a megverését videóra vette, feljelentés, a KFC időt kér, mert kivizsgál, nyomozás itt, nyomozás ott, bizonyára hamar lesz eredmény, hiszen ez a cég érdeke is.

A teljes történet itt van.

Szomorú sztori ez, de talán még szomorúbb, ami aztán történt a virtuális közösségi térben. Szabó Zoltán ugyanis nem az Indexre írta meg a véresre sikeredett vasárnap estéjét, mert nem akart újságíróként szerepelni saját sztorijában, hanem a Facebookon posztolt.

Szabo Zoltán KFC-zés utáni szelfije

Szabó Zoltán KFC-zés utáni szelfije

Fotó: Facebook / Zoltán Szabó

Most azokkal nem foglalkoznék, akik örültek az eseménynek, mert „aki indexes az mindig megérdemli” – ez egy idézet volt egyiküktől. Viszont elég szép tábora lett azoknak is, akik úgy vélik: szegény biztonsági őr, ott keccsöl minimálbérért, azt is kézbe kapja, talán be sincs jelentve, esélye sincs a továbblépésre, és hát milyen munka már ez, értsük meg szegényt.

Akkor tisztázzunk valamit: senki sem üthet meg senkit. Ilyen egyszerű. Hogy egy biztonsági őrnek ráadásul az átlagosnál jobban kellene tudnia kezelni bármilyen konfliktushelyzetet, azt már nem is mondom, hiszen ez itt Magyarország, és nem szeretném a történetet sci-fi-be lökni.

Sőt, még csak nem is kárhoztatom, aki az említett, „biztonságiőr-felmentő” gondolattal egyetért, mert ez itt van velünk már rég óta, és nagyon úgy tűnik, hogy itt is marad. Ne dumálj, ne szólj bele, ne akadékoskodj, ne okoskodj, akkor nem lesz bajod – ismerős? Az-az bizony, az örökkön-örökké Kádár- rendszer. Nincs panaszkönyv? Nem baj, menj szépen haza, úgy se tudsz változtatni semmin. Rád hívják a hivatalosságot? Hajtsd le a fejed, ne nézz a szemébe, bólogass, érts egyet, csak nehogy baj legyen. Hogy neked van igazad? És? Kit érdekel?

Pedig olyan jó volt hinni, hogy mindezt már magunk mögött hagytuk.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.