Publi

Dévényi István

Nem tudok bojkottot hirdetni a Heineken ellen

/ 2017.12.29., péntek 18:00 /
Nem tudok bojkottot hirdetni a Heineken ellen

Visszatekintő: 2017 legnépszerűbb publicisztikái a Válasz.hu-n!

Bedurvult a Heineken kontra Igazi Csíki Sör jogi-, nemzeti-, identitás- és bojkott-történet: a holland cég a román táblabíróság hatékony közreműködésével odacsapott a székelyföldi sörgyártónak, amire Lázár János hódmezővásárhelyiként odacsapott a Heinekennek.

A Heineken beszántaná az Igazi Csíki Sör gyárát, amíg ezt a nevet használják, Lázár meg totális bojkottot hirdetett városában a Heineken és összes terméke ellen. Miszerint a hódmezővásárhelyi helyhatóság felhívja a hódmezővásárhelyieket, hogy ne vásároljanak Heineken-termékeket. A városban szeszesital-kereskedelemmel, árusítással foglalkozókat, vendéglátóipari tevékenységet folytatókat pedig arra kéri, hogy ne árusítsák a Heineken cégcsoport termékeit.

A vasarhely24.com tudósítása szerint mindezt a közgyűlésen megjelent Lázár János javasolta. Úgyhogy ennél magasabb hőfokon már nem nagyon tud lángolni a söralapú nemzettudat.

Azt most nem írnám le sokadszorra, hogy az Igazi Csíki Sör egy félig holland tulajdonú, eddig igencsak sikeres vállalkozás, amely ügyesen lovagolta meg egyrészt a székelységtudatot és a székelység iránti érzelmeket, másrészt meg az épp csúcsra járó kézműves sörforradalmat, sokakban egyébként épp ez utóbbival visszatetszést keltve. Írtunk erről tegnap is részletesen itt.

A lényeg, hogy az ilyen-olyan fórumok virtuális ígéretei szerint éppen tömegek fogadják meg, hogy soha többé nem isznak se Heinekent, se Sopronit.

Na, de kérem tisztelettel! Sopronit nem azért nem iszik az ember, mert ettől lesz igazi magyar, hanem, mert nem egy túl jó sör. Jómagam például, ha akarnék, se tudnék bojkottot hirdetni a Heineken-család ellen, mivel eszembe nem jutna bármelyiket levenni a polcról, főleg most, amikor már a közepesnél nagyobb élelmiszerüzletekben is kiválóbbnál-kiválóbb, valóban kézműves sörök között válogathatunk.

Amúgy pedig sörissza szempontból nézve már ez az Igazi Csíki Sör se az az Igazi Csíki Sör, aminek indult. Megváltozott az íz, és nem előnyére. Ahogy felfutott a termelés, úgy simult bele a mainstreambe, míg végül már egyáltalán nem érte meg az árat, amit kértek érte.  A reményt az Igazi Csíki Barna sör hozta vissza, mert az viszont igazán jóféle, műfajában kiemelkedő. Ám a karácsonyi, mézes, erős szerintem abszolút tévedés, még a édes, téli sörök kedvelőinek se ajánlom.

Vagy ajánlanám, ha folytatódna a gyártás és a forgalmazás.

De arra azért kíváncsi vagyok, mit lép minderre a Heineken. A bugyuta sztereotípiákra épülő Soproni reklámok ugyanis mérsékelten működnek bojkott idején. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.