heti-valasz.hu/publi/tenyleg-ne-legyen-goncz-arpad-metromegallo-127301

http://heti-valasz.hu/publi/tenyleg-ne-legyen-goncz-arpad-metromegallo-127301

Publi

Borbás Barna

Miféle bunda? Milyen „csirkedal”? Ő a tökéletes győztes

/ 2018.05.14., hétfő 08:30 /

Őszintén csodálom azokat, akik fel bírnak háborodni az Eurovízión. A dalversenyen, ami Conchita Wurstnak és Salvador Sobralnak ítélt trónt, és ami a nevében Európát idézi, de ahol Ausztrália is indul.

Az internet népe most Netta Barzilait és a „csirkedalt” gyűlöli, az idei győztest. Merthogy mi ez az „idióta nyekergés”, ez „kotkodálás”, ugye. Ez „olyan fura”. Tehát a szervezők „szakmai barmok”. És nyilván „bunda”.

Pedig az izraeli versenyzőnő Toy című szerzeményével (pardon: Doron Medalie írta, nem a hölgyemény) tökéletes Eurovízió-győztes született. Nem annak ellenére, hogy „olyan fura”, hanem azért.

Az egész cirkusz pont arról szól, hogy a nevező 70 százalék többé-kevésbé jó vagy felejthető dal alapból tökéletesen esélytelen, ha megindul ellene 30 százalék ízléstelenül öltözködő és/vagy hülye színpadi kellékeket alkalmazó furcsaság. (Ha utóbbira nincs ötlet, az is megfelelő, ha a jelölt hermafrodita.)

Netta Barzilai győzelme tehát Eurovízió-papírforma. Nem kell ezt komolyan venni.

Magyar indulónak az én örökös jelöltem – továbbra is – a Radikális Amputáció zenekar.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Magyarország kétharmada alkalmas lakóhely lehet a medvéknek

Egyre gyakrabban főszereplői a híreknek az országon keresztül-kasul trappoló medvék, a Bükkben szaporodó farkascsaládok, sőt, néha hiúzokról is hallani. Örüljünk-e a nagyragadozók újbóli megjelenésének, vagy inkább féljünk tőlük?