Publi

Borbás Barna

Miféle bunda? Milyen „csirkedal”? Ő a tökéletes győztes

/ 2018.05.14., hétfő 08:30 /

Őszintén csodálom azokat, akik fel bírnak háborodni az Eurovízión. A dalversenyen, ami Conchita Wurstnak és Salvador Sobralnak ítélt trónt, és ami a nevében Európát idézi, de ahol Ausztrália is indul.

Az internet népe most Netta Barzilait és a „csirkedalt” gyűlöli, az idei győztest. Merthogy mi ez az „idióta nyekergés”, ez „kotkodálás”, ugye. Ez „olyan fura”. Tehát a szervezők „szakmai barmok”. És nyilván „bunda”.

Pedig az izraeli versenyzőnő Toy című szerzeményével (pardon: Doron Medalie írta, nem a hölgyemény) tökéletes Eurovízió-győztes született. Nem annak ellenére, hogy „olyan fura”, hanem azért.

Az egész cirkusz pont arról szól, hogy a nevező 70 százalék többé-kevésbé jó vagy felejthető dal alapból tökéletesen esélytelen, ha megindul ellene 30 százalék ízléstelenül öltözködő és/vagy hülye színpadi kellékeket alkalmazó furcsaság. (Ha utóbbira nincs ötlet, az is megfelelő, ha a jelölt hermafrodita.)

Netta Barzilai győzelme tehát Eurovízió-papírforma. Nem kell ezt komolyan venni.

Magyar indulónak az én örökös jelöltem – továbbra is – a Radikális Amputáció zenekar.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

Brüsszel most tényleg büntet? – Navracsics Tibor válaszol

Navracsics Tibor szerint a 2019-es európai parlamenti választáson minden országban közös lesz a téma: a migráció. Az oktatásért és kultúráért felelős uniós biztost az EU-költségvetés hazánkat is célzó szankcióiról és Manfred Weber néppárti frakcióvezető Fidesz-kizárással fenyegető szavairól is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. 

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.