Publi

Borbás Barna

Háborút a Halloween-giccs ellen, MOST!

Mottó: Engem nem zavar, ha valaki Halloween, csak otthon, a négy fal között legyen Halloween

/ 2017.10.31., kedd 19:30 /
Háborút a Halloween-giccs ellen, MOST!

A Halloween-giccs ellen viszont többfrontos háborút kell vívni. Mérlegeltem mindent, nincs más választás.

„A boszorkányokról pedig,mivelhogy nincsenek, semmi emlékezet ne legyen.
Könyves Kálmán törvénykönyve, 1100-as évek eleje

„Unom az elejét, unom a végét”
Tankcsapda


A BKK-nál csak külön megváltott Halloween-jeggyel engedném utazni ezeket! Itt áll mellettem a villamoson egy zöld manó, megőrülsz! – kaptam úgynevezett rövid szöveges üzenetet délelőtt a budahegyvidéki reakció egyik közismert ellenállójától. És tényleg, megint szezon van, a Morikettőben például teljes jelmezben egész este ingyenes a belépés, ráadásul a káfoláshoz „különleges és rémes Szenteltvíz long drinket” kínálnak, ami tényleg visszautasíthatatlanul hangzik. Csak remélni tudom, hogy van mellé „dark Szentostya” névre keresztelt Oreo, esetleg Úrvacsora burger, elvégre most 500 éves a reformáció.

„Ha a legnagyobb parád egy sikoltozóan pucolós-táncolós est, de ezt nem csak 27 évente szeretnéd megélni, akkor EZ életed tánca lesz!” – hirdeti az Ötkert a 22:00-kor induló „démoni” partit, és becsszó, azt hittem, egy tisztességes Mayhem-emlékbulit vagy más blackmetal-szeánszot hirdetnek (sikoltozósan para!), de csalódottan vettem tudomásul, hogy csak Milan DJ és Dj Nara keltegeti majd a parát a paratojásokból. Mekkora átverés! Komoly ember démoni bulikat a Nuclear Blast Youtube-csatornájára iratkozva keres, és Dimmu Borgir-videókat böngész.

Még mielőtt a felvilágosult olvasó morális pánik keltésével hoz hírbe, elmondom: tőlem aztán bárki vehet tököt a piacon, kivésheti otthon a csemetékkel, tök jó buli, tényleg „ártalmatlan”. A kettős tök, éppúgy, mint a homokóra, ősi szimbólum, az alsó és a felső világ megtestesítője. A tökszezon az ősz része, mint a nagy költő szövege, hogy „hallgatom a fák lehulló / levelének lágy neszét”.

A bajom az importált debilizmussal van: a halálkultuszt kommerszbe fordító, „démoni” bulikat szervező, a giccset kötelezővé tevő maszlaggal. A jól marketingelt sikoltozós parával. Ezzel a gyarmati lelkű mímeléssel.

Megfér egymás mellett a tökkultusz talajvízerejű felfele törése és a keresztény(kedő) reakció, nem kell hát tizenkettedjére is kitenni Facebookra az ismert „Magyarországon nincs Halloween. Mindenszentek van” feliratú képet. A Halloween-giccs ellen viszont többfrontos háborút kell vívni. Mérlegeltem mindent, nincs más választás. Legutoljára talán az emo volt ennyire elkeserítő. De azt kinőtte a világ, úgy tűnik. Tehát nincs veszve minden remény.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.