heti-valasz.hu/publi/fogd-be-a-lepcses-pofad-nehany-szo-a-meghurcolt-etikatanar-vedelmeben-128764

http://heti-valasz.hu/publi/fogd-be-a-lepcses-pofad-nehany-szo-a-meghurcolt-etikatanar-vedelmeben-128764

Publi

Borbás Barna

Háborút a Halloween-giccs ellen, MOST!

Mottó: Engem nem zavar, ha valaki Halloween, csak otthon, a négy fal között legyen Halloween

/ 2017.10.31., kedd 19:30 /
Háborút a Halloween-giccs ellen, MOST!

A Halloween-giccs ellen viszont többfrontos háborút kell vívni. Mérlegeltem mindent, nincs más választás.

„A boszorkányokról pedig,mivelhogy nincsenek, semmi emlékezet ne legyen.
Könyves Kálmán törvénykönyve, 1100-as évek eleje

„Unom az elejét, unom a végét”
Tankcsapda


A BKK-nál csak külön megváltott Halloween-jeggyel engedném utazni ezeket! Itt áll mellettem a villamoson egy zöld manó, megőrülsz! – kaptam úgynevezett rövid szöveges üzenetet délelőtt a budahegyvidéki reakció egyik közismert ellenállójától. És tényleg, megint szezon van, a Morikettőben például teljes jelmezben egész este ingyenes a belépés, ráadásul a káfoláshoz „különleges és rémes Szenteltvíz long drinket” kínálnak, ami tényleg visszautasíthatatlanul hangzik. Csak remélni tudom, hogy van mellé „dark Szentostya” névre keresztelt Oreo, esetleg Úrvacsora burger, elvégre most 500 éves a reformáció.

„Ha a legnagyobb parád egy sikoltozóan pucolós-táncolós est, de ezt nem csak 27 évente szeretnéd megélni, akkor EZ életed tánca lesz!” – hirdeti az Ötkert a 22:00-kor induló „démoni” partit, és becsszó, azt hittem, egy tisztességes Mayhem-emlékbulit vagy más blackmetal-szeánszot hirdetnek (sikoltozósan para!), de csalódottan vettem tudomásul, hogy csak Milan DJ és Dj Nara keltegeti majd a parát a paratojásokból. Mekkora átverés! Komoly ember démoni bulikat a Nuclear Blast Youtube-csatornájára iratkozva keres, és Dimmu Borgir-videókat böngész.

Még mielőtt a felvilágosult olvasó morális pánik keltésével hoz hírbe, elmondom: tőlem aztán bárki vehet tököt a piacon, kivésheti otthon a csemetékkel, tök jó buli, tényleg „ártalmatlan”. A kettős tök, éppúgy, mint a homokóra, ősi szimbólum, az alsó és a felső világ megtestesítője. A tökszezon az ősz része, mint a nagy költő szövege, hogy „hallgatom a fák lehulló / levelének lágy neszét”.

A bajom az importált debilizmussal van: a halálkultuszt kommerszbe fordító, „démoni” bulikat szervező, a giccset kötelezővé tevő maszlaggal. A jól marketingelt sikoltozós parával. Ezzel a gyarmati lelkű mímeléssel.

Megfér egymás mellett a tökkultusz talajvízerejű felfele törése és a keresztény(kedő) reakció, nem kell hát tizenkettedjére is kitenni Facebookra az ismert „Magyarországon nincs Halloween. Mindenszentek van” feliratú képet. A Halloween-giccs ellen viszont többfrontos háborút kell vívni. Mérlegeltem mindent, nincs más választás. Legutoljára talán az emo volt ennyire elkeserítő. De azt kinőtte a világ, úgy tűnik. Tehát nincs veszve minden remény.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.