valasz.hu/publi/terror-igy-nyugtatgatjak-magukat-a-nemetek-119684?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201706

http://valasz.hu/publi/terror-igy-nyugtatgatjak-magukat-a-nemetek-119684?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201706

Publi

Stumpf András

És arra van remény, hogy kint is maradtok Brüsszelben?

/ 2018.01.24., szerda 08:20 /

Az alábbi toborzó szöveget tette közzé a Momentum Mozgalom néhány órája.

„Itt az idő, hogy végre felébredjünk, és belássuk, Brüsszelt nem megállítani, hanem utolérni kell. Találkozzunk március 23-án Brüsszelben! Mutassuk meg, hogy mi Európában vagyunk otthon. Mert mi egyszerre vagyunk Brüsszelben magyarok, és Budapesten európaiak.
Mutassuk meg: van remény, hogy végre kalandvágyból utazhassunk és ne kényszerből. Van remény, hogy ne kelljen elmenni, hogy érdemes legyen hazajönni. Hiszen 2003-ban a magyarok több, mint négyötöde döntött az Európai Uniós csatlakozás mellett, és most végre élnünk kell a lehetőséggel, hogy felzárkózzunk Európához.

Gyere, hívd meg külföldi ismerőseidet, izzítsd a kinti rokonokat, és tarts velünk Brüsszelben! Ünnepeljük együtt, hogy Európához tartozunk – egy délutáni közös politikai kiállással, majd egy bulival!


Jó, értem én, hogy belátták: külföldön több babér terem nekik, mint itthon, lám, a Forbes is feltette a listájára a Momó-vezér Fekete-Győr Andrást, mint tehetséges, átütő feltörekvő politikust. Ha csak úgy nem. Eközben itthon egyértelműen a parlamenti küszöb alatt kúszik-mászik az általa vezetett rettenthetetlen alakulat. Bekerülnek inkább az Európai Parlamentbe. Látogatói jeggyel.

Szóval értem, tényleg. Csupán egyetlen kérdésem maradt:

Arra vajon van-e remény, hogy kint is maradtok Brüsszelben?

Mindenki jobban járna.

Hozzátok képest az SZDSZ is MIÉP.

 

Frissítés: a Momentum válasza itt olvasható.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.