Hírmondó

/ 2018.05.23., szerda 16:56 /

Hírválogatás.

BUDAPEST - Szobrot kap Széll Kálmán

Nyilvános művészeti pályázatot írt ki a Budapesti Történeti Múzeum Széll Kálmán köztéri szobrának elkészítésére a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából. Az alkotás a Széll Kálmán téri metrókijárat mellett kap majd helyet, ezért kültéri felállításra alkalmas, tartós anyagból kell készülnie. A teljes megvalósításra 36 millió forint áll rendelkezésre. A pályázatok benyújtására idén július 1-ig van lehetőség, míg a szobor felállítását jövő április 30-ra tervezik.

FŐVÁROS - Mindjárt kész a Dagály

Végéhez közelít a Dagály Strandfürdő felújítása, a tervek szerint már júniusban meg is nyitja kapuit a fürdőzők előtt. Már csak a gépészeti munkálatok, a külső tereprendezés és a Magda-kút rendbetétele van hátra. A Magda-kút azonban többé nem ad vizet a fürdőnek, de a beruházó szerint a fürdőt eredetileg táplált Béke-kút 37 fokos vize nem okoz majd gondot a komplexum téli üzemére nézve, a medencék a hidegebb időjárás esetén is fűthetők lesznek. Tíz medencéből kettőt, a gomba- és a hullámmedencét nem építik újjá, de az 50 és a 25 méteres úszómedence, a négy egységből álló úgynevezett pillangómedencék és két termálmedence várja majd a látogatókat. Vadonatúj park, játszótér, kosárlabdapálya és wellnessrészleg is készül a strandolóknak.

XIII. KERÜLET - Építészeti elismerés

Építőipari Mesterdíj elismerést kapott az angyalföldi Meséskert Tagóvoda, amelyet az önkormányzat két évvel ezelőtt, saját beruházásban újított fel. Az elismerést a Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma ítélte oda a passzívház követelményeinek megfelelő ökotudatos intézménynek. A díjat az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, valamint az Építéstudományi Egyesület hívta életre 1994-ben, azzal a szándékkal, hogy elismerjék a mesteri, kiváló építési teljesítményt. Az óvoda közösségi terében április 26-án avatták fel a Mesterdíj átadását tanúsító táblát.

ÚJBUDA - Emléktábla az egyetemi sportnak

Emléktáblát avattak Újbudán, az Allee Bevásárlóközpont bejáratánál a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) megalapításának 120. évfordulója alkalmából. A megalapítás után ugyanis itt épült fel 1901-ben a klub egykori Mező utcai stadionja, amely hetven éven át szolgálta a magyar sportot. A komplexumot 1920-ban egy tizenkétezer férőhelyes lelátóval is bővítették. Az egyesület a fennállása óta számos eredménnyel öregbítette hazánk hírnevét, sportolói többek között 18 olimpiai érmet nyertek, kinevelt több Európa-bajnokot, és több száz országos bajnokot adott a magyar sportnak. Itt edzett mások mellett Prokopp Sándor olimpiai bajnok sportlövész, Németh Angéla olimpiai bajnok magyar atléta, gerelyhajító és Hámori Jenő olimpiai bajnok kardvívó. A stadiont a hetvenes években azért bontották le, mert a helyén épült fel a budai Skála áruház.

ÓBUDA - Új pláza

Óbudán építené meg az ECE Magyarország legmodernebb bevásárlóközpontját, amely az egykori Budapesti Harisnyagyár területén kapna helyet. A tervek szerint az üzletházban három szinten több mint 170 üzlethelyiség és több mint 50 ezer négyzetméternyi bérelhető terület lesz majd. Az építés előreláthatólag 2019-ben kezdődik.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.