felsooktatasirangsor.hu/pest_budai_latkep/kaszas-attila-dijat-alapitottak-18060

http://felsooktatasirangsor.hu/pest_budai_latkep/kaszas-attila-dijat-alapitottak-18060

Hírmondó

/ 2018.04.25., szerda 15:37 /

Hírválogatás.

XIII. KERÜLET - Zöldbe borult a Tahi lakótelep

A XIII. kerületi önkormányzat 250 millió forintos beruházásával újabb lakótelepi közpark újult meg. A Tahi utca, Fiastyúk utca és Göncöl utca által határolt terület hangulatos pihenőparkkal, gumiburkolatú játszótérrel és szabadtéri fitneszeszközökkel várja a környék lakóit. A beruházás része annak az önkormányzati tervnek, amely célul tűzte ki a hatvanas években épült lakótelepek közterületeinek megszépítését. A kerület vezetése az AngyalZöld és AngyalZöld+ elnevezésű zöldfejlesztési stratégiájával egészen 2033-ig kijelölte a városrész folyamatos, fenntartható humanizálásának konkrét lépéseit. Ennek keretében idén másfél milliárd forintot fordítanak a kerület megszépítésére.

XIV. KERÜLET - Járművek helyett feltalálók

Kőbányán épül majd fel az új Közlekedési Múzeum, míg egykori városligeti helye a világháború előtti külsővel épül fel újra. Itt talál majd otthonra a Magyar Innováció Háza. Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója elárulta, a Magyar Innováció Házában olyan találmányokat, fejlesztéseket mutatnak majd be, amelyek a mai Magyarország, mai magyar feltalálók, startupok, innovációs műhelyek sikerei, hogy ösztönzőleg hassanak a fiatalokra önmagukat kipróbálni, vállalkozni. Az új Közlekedési Múzeum építkezése – a MÁV Északi Járműjavító területén – azonban 2020-ig még várat magára. Az ütemezés jelenleg a kiviteli tervek elkészítéséig tart: ennek dátuma 2020. A részletes terv ismeretében szeretné a kormány kimondani a végleges döntést, és akkor lehet majd határidőt adni a megnyitás időpontjára is.

FŐVÁROS - Bővülő kisföldalatti

Kiírta a közbeszerzést a BKK a Millenniumi Földalatti vasút, a kisföldalatti bővítésére. A tervek szerint mindkét irányban hosszabb lesz a vonal, új járművek és akadálymentesített megállók is lesznek. Új végállomás épül a Vigadó téren, és új állomás a Hungária körút alatt. A vonalat meghosszabbítják a Mexikói úttól a Kassai térig, majd egy újabb ütemben a Kassai tértől a Marcheggi hídnál felépítendő új közlekedési csomópontig. Lift és új kijárat épül a Deák Ferenc téren, új kijárat lesz az Oktogonon és a Hősök terén is, több állomást akadálymentesítenek. Sajtóhírek szerint új járművek is érkeznek a vonalra.

XVIII. KERÜLET - Kápolnát szenteltek

Bár már hónapok óta használják, a templomszentelésre még csak a minap adódott sor a XVIII. kerületi kastélydombi Luther-kápolnában. Az ünnepi istentiszteletet Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke tartotta csakúgy, mint az alapkőletételt. A templomot advent második vasárnapján vehette birtokba a gyülekezet, amely hetven éve várt egy saját épületre. A „magtártemplomot” Krizsán András Ybl-díjas építész tervezte.

I. KERÜLET - Elkészült a Budai Vigadó

Szeptemberben nyitja meg kapuit a Hagyományok Házának otthont adó Budai Vigadó felújított épülete, nyár végére fokozatosan költöztetik vissza az intézményt a Corvin térre. A költözésnél elsőbbséget élvez a színházterem és a könyvtár, amelynek több mint 40 ezer kötetét kell visszapakolni, rendszerezni. A színpadi gépészet beszerelése is legalább két hónapot vesz igénybe. A felújítás során az épület földszintjén elbontották az utólagos galériabeépítéseket, így helyreállíthatóvá váltak az eredeti, nagy belmagasságú terek.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

Brüsszel most tényleg büntet? – Navracsics Tibor válaszol

Navracsics Tibor szerint a 2019-es európai parlamenti választáson minden országban közös lesz a téma: a migráció. Az oktatásért és kultúráért felelős uniós biztost az EU-költségvetés hazánkat is célzó szankcióiról és Manfred Weber néppárti frakcióvezető Fidesz-kizárással fenyegető szavairól is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. 

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.