Foci és irodalom

/ 2017.12.06., szerda 18:07 /

„Valami kevéske, valami jó, amire biztosan várhatunk. Ahhoz csak egy irányba kell nézni, és az irány a televízió, mert futballvébé lesz” – idézik az alkotók Kukorelly Endre A futball mint akarat és képzet című írását a sorozatban, amelyben magyar írók vallanak a focihoz fűződő gyakorlati és poétikus viszonyukról.

Kiderül például, hogy ez a kettő ugyanaz. De az ötperces epizódokból sok mást is megtudhatunk gombfociról, meccsélményekről, világbajnok íróválogatottunkról és a labdarúgás irodalmiságáról Esterházy Péter, Egressy Zoltán vagy Cserna-Szabó András gondolataiból. Igényes animációk, ötletes interjúk, meditáció és vigasztalás – ezzel minden focirajongó töltekezhet. Elérhető a YouTube-on.

Válogatott irodalom
Rendezte: Novák Tamás
****

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Putyin a székelyeknél − itt a magyar geopolitikai thriller!

Ideges román rohamrendőrök gyűrűjében tízezrek éneklik Marosvásárhelyen: „Mi egy vérből valók vagyunk” – majd elszabadul az erőszak. Ez a nem is olyan távoli jövőben játszódó Máglyatűz – a háború peremén című regény egyik kulcsjelenete. Interjú a David Autere álnéven író szerzővel.

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.