valasz.hu/magyarokapiacon/meddig-tart-a-hamburgerlaz-124059

http://valasz.hu/magyarokapiacon/meddig-tart-a-hamburgerlaz-124059

Magyarok a piacon

Kaszinóból fitneszterem

/ 2018.01.10., szerda 18:16 /

Egészségesebb életformára szeretnénk nevelni az embereket – mondja Almási Péter, aki üzlettársával, Storcz Ákossal együtt üzemelteti a budapesti Victory Fitness termeket.

Öt éve nyílt meg az első Victory Fitness a Jégpalotában, nemrég pedig a negyedik az Asia Centerben. Élsportolói tempót diktálnak?

Almási Péter: A sport mindig is közel állt hozzám, de az első fitneszteremhez kanyargós út vezetett. Édesapám kajakedző, s én is több mint húsz évig kajakversenyző voltam. Pár évig Angliában is éltem, édesapám hívására, aki szövetségi kapitány volt ott. Miután hazajöttem, vendéglátással foglalkoztam, később jött az edzőtermek ötlete.

Storcz Ákos: Hasonló pályát futottam be, már ami a profi kajakozás utáni üzleti próbálkozásokat illeti. Együtt először kerékpár- és robogókölcsönzőt nyitottunk. Ígéretesen indult, de csak két évig tudtunk üzemelni, mert a Bubi gyakorlatilag kinyírt minket. Mindenesetre ez megalapozta az üzleti kapcsolatunkat, az első bukást a barátságunk is túlélte. Mivel Péternek akkor már megnyílt az első edzőterme, kézenfekvőnek tűnt, hogy azt folytassuk együtt. De nem volt egyszerű.

Miért nehéz egy edzőtermet működtetni?

A. P.: Nehéz megfelelő kialakítású és kisugárzású termet találni. Az első ilyen volt, és később sem akartunk engedni az elvárásainkból. A Jégpalotában lévő a 400 négyzetméterével akkoriban kicsinek számított, de éreztem benne a lehetőséget, és nagy átalakításokkal meg egy jó dizájnnal kihoztam belőle a maximumot. Azóta több mint 1000 négyzetméteresre bővült.

S. Á.: A második teremre véletlenül találtunk rá Érden. Észrevettünk a helyi Stop Shop homlokzatán egy kiadó üzlet hirdetését. Akkor jöttünk rá, hogy ez jó helyszín lehetne, hiszen jó az elhelyezkedése. Megnéztük belülről is, és kiderült, hogy a kisugárzása nagyon jó: tágas, világos, szép kilátással. Ahogy megnyitottunk, hamarosan szóltak az újpesti Stop Shoptól – ugyanaz a tulajdonos –, hogy folytassuk a korábban elakadt tárgyalásokat. Megtetszett neki, amit Érden látott. Az előző kettőhöz hasonlóan az a helyiség is kaszinó volt korábban, és ott is voltak olyan elemek, amiket könnyen át tudtuk alakítani. Ezeknek a korábbi kaszinóknak az egyedi stílusát jól tudtuk ötvözni a miénkkel, így létrehozva egy szintén egyedi Victory Fitness-dizájnt.

Az Asia Center hogy került a képbe? Miért nem például Buda?

A. P.: Nagyon szeretnénk bekerülni budai környezetbe is, de egyelőre nincs rá lehetőségünk. Vagy nincs megfelelő bérelhető helyiség, vagy nem nekünk adják ki. Saját építkezésbe pedig még nem mertünk belefogni, bár egyre többet gondolkodunk rajta.

S. Á.: Mivel Budára nem sikerült bejutnunk, megpróbáltuk lefedni a pesti oldalt. A Pólus Centerben már van edzőterem, így jött az Asia Center ötlete. Tavaly ősszel hívtuk fel őket, hogy van-e nagy belmagasságú, végig üvegpanorámás, déli fekvésű kiadó helyiségük. Mi sem hittünk a fülünknek, amikor pár napon belül visszaszóltak, hogy van, tetőkertes, budai hegyekre néző.

Ki a célcsoport?

S. Á.: Nálunk a gyerekektől a nyugdíjasokig mindenki megtalálja a megfelelő mozgásformát. Ha valaki fél órát kardiózik, majd szaunázik, máris értékesebben töltötte el az idejét, mintha otthon ült volna. A napi 20-30 perc rengeteg a semmihez képest. Ezért nem egy szűk, például gyúró réteget próbáljuk megfogni, hanem széles korcsoportot.

A. P.: A szabadidős mozgás terén nagy lemaradásban vagyunk: az emberek 3-5 százaléka mozog rendszeresen, míg például Ausztriában 15-20 százaléka. Ezért is gondoltuk, hogy az iparág fejlődőképes. Mert egyébként nem nagy nyereséggel kecsegtető üzletág ez. Annyi bevételt nem tudunk kitermelni, mint például egy kereskedelmi egység. Egy ruhaboltban simán elkölt valaki tíz-húszezer forintot, nálunk egy hónapban fizetnek ennyit. De ha az átlagembert akarjuk behozni, akkor muszáj átlagos árakkal dolgoznunk.

S. Á.: Egyre többet látjuk például az idősebb korosztályt a nyugdíjastornán csoportosan, sőt megfordulnak már a kondigépeknél is. És ez nemcsak számukra hasznos, hanem jó példát nyújt a fiatalabbaknak is. Míg korábban kiváltság volt edzőterembe járni, most már minden korosztály bejön. A baba-mama tornánk például az anyukáknak szól, de behozhatják a kúszó-mászó kisgyermekeiket is. Ráadásul az a gyermek, akit babaként ide hoz a mamája, nagyobb valószínűséggel sportol majd a későbbiekben is.

Kik az oktatók?

S. Á.: Kezdetben zöldfülű módon álltunk az oktatók kiválasztásához, de most már van egy sportszervező tanácsadónk, saját edzői adatbázissal. Egyre több fitnesziskola működik, van tehát kiből válogatni. Az egyik iskolával együtt is működünk: hozzánk küldik a tanulóikat gyakorlatra.

Mik a további tervek?

A. P.: Egyre nagyobb az igény a gyógytornára – a középkorúaknak az irodai munkájuk, az idősebbeknek a koruk miatt. Egyre többen vonulnak el személyi edzővel, hogy gyógytornagyakorlatokat csináljanak, ezért gyógytornászt is szeretnénk beszervezni. És, ahogy említettük, nagyon szeretnénk bejutni Budára.

* * *

Almási Péter

1975-ben született, 20 évig versenyszerűen kajakozott, majd évekig kajakedző volt a brit válogatottnál. • 2012-ben hozta létre az első Victory Fitness-termet az újpesti Jégpalotában. • Nőtlen, egy fia van.

Storcz Ákos

1976-ban született Budapesten, 12 évig versenyszerűen kajakozott. • 2013-tól Almási Péter társa a Victory Fitness-termek üzemeltetésében. • Nős, két fia van.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.