Zenészek, énekesek, figyelem, álláslehetőség!

/ 2018.04.13., péntek 18:30 /

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar próbajátékot hirdet cselló szólamvezető és cselló tutti állásra, a Magyar Nemzeti Énekkar pedig énekeseket keres.

A cselló szólamvezetői állásra jelentkezők próbajátéka június 5-én lesz a Müpában, a Nemzeti Filharmonikusok próbatermében. A próbajáték háromfordulós, Haydn, Dohnányi, Beethoven és Bartók alkotásai is szerepelnek az eljátszandó művek között. Zongorakísérőt a próbajátékra a zenekar biztosít. Az álláshoz felsőfokú szakirányú végzettség és erkölcsi bizonyítvány szükséges. A szakmai önéletrajzot az alábbi címre kérik: mali.i@filharmonikusok.hu. Jelentkezési határidő: május 18.

A cselló tutti állásra a háromforduló próbajátékot június 6-án tartják, szintén a Müpában. Az állás betöltéséhez itt is felsőfokú szakirányú végzettség és erkölcsi bizonyítvány szükséges, a rövid szakmai önéletrajzot a fenti e-mail címen várja Mali István vezető zenekari menedzser. Jelentkezési határidő: május 18. Mindkét állást szeptember 1-től lehet betölteni.

A Magyar Nemzeti Énekkar is meghallgatást hirdet bariton és basszus szólamra, valamint basszus szólamvezetői megbízatásra szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező énekesek számára. Jelentkezés részletes szakmai önéletrajzzal május 10-ig Tóth Antal menedzsernél a toth.a@filharmonikusok.hu e-mailcímen.

További információk itt

Rosta

Dévényi István

Találkozunk 2016-ban!

Új kormány – oktatáspolitikai fordulat jön?

Ha valóban a jegybanki ajánlások alapján kezd bele a kormány a versenyképesség javításába, akkor az oktatásban át kell állítani a váltókat. Részletes háttér a Heti Válaszban.

Miért fideszes a falu? – A választási adatok mögé néztünk

A kormánypárt elsősorban falun mozgósított, a községekben élők szavazataival nyerte meg a választásokat – hallhattuk az elmúlt napokban. De tényleg igaz ez? Miként húzhatták be a romák tömegeinek voksait is? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.