Zaklatásügy – megszólal a színművészeti egyetem rektora!

/ 2017.11.19., vasárnap 16:00 /
Zaklatásügy – megszólal a színművészeti egyetem rektora!

A próbán mondhatom, hogy vedd le a pólódat, és ülj az ölébe, de a próba végeztével nem kérhetem, hogy ülj az ölembe – mondja M. Tóth Géza rendező. A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora tiltott határátlépésekről és az önvizsgálat fontosságáról. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Marton László ügyének kirobbanása óta aki a témában megszólalt – Verebes Istvántól Stohl Andráson át Oroszlán Szonjáig –, össztűz alá került, ezért is kérdeztük M. Tóth Gézától, nem tart-e hasonló támadásoktól a Heti Válasznak adott interjúja után.

Nem fél, és nem is enged a közvélemény nyomásának. Sokan már akkor Marton László munkaviszonyának megszüntetése iránt érdeklődtek nála, amikor még csak egy ember – Sárosdi Lilla színésznő – vallott ellene. „A válaszom egyértelmű »nem« volt. Egy állítás és egy cáfolat között nem szolgáltathatok igazságot. Nyomozni sem jogosultságom, sem apparátusom nincs. Hogy magánemberként mit gondolok, az századrangú, az intuícióim alapján nincs jogom ítélkezni.”

Egy másik zaklatási botrányról is kérdeztük a rektort. Papadimitriu Athina színésznő panaszkodott még korábban arra, hogy egyik lányát a felvételije során atrocitás érte: „eléggé izgult, egy Shakespeare-monológgal készült, amikor egy lány, anélkül, hogy Rékától erre engedélyt kért volna, a színpadra ugrott, és simogatni, csókolgatni kezdte”. Az esetet azóta kivizsgálták, M. Tóth Géza ennek eredményét is elárulta nekünk. A konkrét esetek mellett azonban általánosságban is kérdeztük a rendező-rektort, hogyan lehet határt szabni a visszaéléseknek egy olyan szakmában, ahol a testi közelség mindennapos.

 

 

 

 

M. Tóth Gézával készült interjúnkat teljes terjedelemben elolvashatja a Heti Válasz november 16-i számában, amelyet elektronikus formában megvásárolhat a Digitalstandon is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.