Utálja a magyar dalt? Nem baj. Most akkor is örüljön!

/ 2018.05.11., péntek 10:50 /

Nem muszáj szeretni az AWS Viszlát, nyár! című szerzeményét. Előfordul, hogy az ember nincs odáig a popos numetálért, annak is kiszámítható, különösebb ötleteket nélkülöző változatáért. 

Csakhogy ez most nem számít. Másnak meg tetszik. Csupa-csupa magánügy.

Akár tetszik (a dal), akár nem, közösen érdemes most örülnünk a sikerének, annak, hogy döntős lett tegnap. Nem csak azért, mert magyar versenyzőnek alapból szorítunk, bárhol, bármilyen versenyen. Nem is azért, mert érdekel minket az Eurovíziós Dalfesztivál. (Jelentősége annak utoljára akkor volt, amikor az ABBA berobbant általa. Több mint negyven éve tehát.)

Az AWS részsikere azért fontos, mert visszaigazolás A Dal készítőinek, zsűrijének. Hogy jó úton járnak, nem szemben az árral haladnak, amikor hosszú évek után végre valódi zenekarokat is felengedtek a színpadra, sőt, a magyar döntőbe is. Az AWS ugyanis valódi zenekar, 12 éve létezik, saját dalai, lemezei vannak, végigjátszották már az összes magyar fesztivált... Ez látszik is az előadáson. Úgynevezett: teljesítmény. Az van nekik. Meg tapasztalat. Nem csupán tévéstúdiókban. Emberek előtt, színpadon.

Mivel A Dal itthon fontos terepe a hazai popzenének, hát csak így tovább, azaz még ígyebb! Még több valóságos zenekart a patikamérlegjeikkel untató tucatpop-producerek produkciói helyett!

Íme az elődöntős előadás. Elég erősre sikerült. Ráadásul a Linkin Park-énekes Chester Bennington tavaly nyári öngyilkosság miatt a műfajra világszerte is vetült némi figyelem az elmúlt időszakban, tehát akár be is jöhet Lisszabonban a stílus magyar hangja.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.