heti-valasz.hu/kultura/tripadvisor-a-magyar-orszaghaz-a-vilag-top10-latnivaloja-kozott-128681

http://heti-valasz.hu/kultura/tripadvisor-a-magyar-orszaghaz-a-vilag-top10-latnivaloja-kozott-128681

TripAdvisor: A magyar Országház a világ TOP10 látnivalója között!

/ 2018.05.24., csütörtök 12:50 /

A világ 10 legnépszerűbb látnivalója közé került az Országház a TripAdvisor friss összesítése szerint. Angkorvat templomai őrzik az első helyet, a Parlament a 2017-es listához képest négy helyet ugrott előre.

A budapesti Országház a 10. helyével a prágai Óváros teret, a párizsi Notre-Dame-székesegyházat és az Eiffel-tornyot, valamint az athéni Akropoliszt is megelőzi a legkeresettebb online turisztikai adatbázis, az amerikai TripAdvisor összesítésében, a Top látnivalók kategóriában. (A városok között ugyanakkor Budapest továbbra sincs az első 25-ben.)

A Parlament tavaly a 14. helyig kapaszkodott a látogatói voksok alapján formálódó listán. Steindl Imre épületét amúgy 2016-ban közel 583 ezer kül- vagy belföldi turista kereste fel, 2017-ben pedig már több mint 600 ezer.

A világ top 10 látnivalója a TripAdvisor szerint most így néz ki:

1. Angkorvat templomai, Kambodzsa

2. Plaza de Espana, Spanyolország

3. Zájed sejk mecset, Egyesült Arab Emírségek

4. Szent Péter-bazilika, Olaszország

5. Córdobai nagymecset, Spanyolország

6. Tádzs Mahal, India

7. Milánói dóm, Olaszország

8. Alcatraz, Kalifornia

9. Golden Gate híd, Kalifornia

10. Országház, Magyarország

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.