Szó bennszakad

/ 2011.02.23., szerda 14:46 /

Olyan emberek problémáira világít rá az év sikerfilmje, akiknek önmaguk kifejezése okozza a fő gondot. A király beszédének dadogó nézői saját életükkel szembesültek a vásznon, a filmbéli terápiákon viszont mára túllépett a tudomány. (Részletek a 8. heti lapszámban!)

A budapesti Dadogó Önsegítő Csoport tagjainak sohasem kellett élő adásban megszólítaniuk a Brit Birodalom félmilliárd alattvalóját, mint a későbbi VI. Györgynek, mégis a torkukban dobogott a szívük, amikor felvillant a rádióadás kezdetét jelző vörös fény A király beszéde című film nyitójelenetében. Pontosan tudták, mit él át a későbbi uralkodó, hiszen maguk is számtalanszor szembesültek azokkal a tekintetekkel, amelyek a dadogó hercegre meredtek a Wembley Stadionból közvetített beszéd alatt. Azóta eltelt 86 év, sokan mégsem tudják hová tenni, ha valaki belegabalyodik a beszédbe. Máig él a tévhit, hogy aki dadog, az vagy meg van illetődve, vagy gyengeelméjű. Sokan zavartan a földet bámulják, ha beszélgetőtársuk megakad, mások megpróbálják kisegíteni, amivel még görcsösebbé teszik, és még az is előfordul, hogy kinevetik. Nem csoda, hogy sok dadogó inkább bezárkózik.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.