Szellemi önkielégítés?

/ 2011.03.30., szerda 13:55 /

Fricskának is beillő Molnár Ferenc-vígjátékkal búcsúzik "nemzeti népszínházat" hirdető utódjától az egri színház leköszönő igazgatója és hat távozó színésze. A tánctagozat vezetője nyitott lenne az új direktor, Blaskó Balázs terveire, de neki is mennie kell. Kultúrharc vagy egzisztenciális küzdelem folyik Egerben? (Részletek a 13. heti lapszámban!)

Vad rendezői változtatások nélkül, grandiózus díszletek között, korhű jelmezekkel mutatta be Molnár Ferenc Olympia című vígjátékát március 11-én az egri Gárdonyi Géza Színház. A poénok ülnek, a nézőtér zsúfolt, a lezárás katartikus - ilyen előadásokat képzelhetett el az igazgatói széket február 1-jén elfoglaló Blaskó Balázs, amikor pályázatában "klasszikus-konzervatív értékeket tükröző, modern, nemzeti népszínházat" ígért a "szellemi önkielégítők, a klasszikusok újrafordíttatói, a deheroizálók, az újcímadók, a nem-színdarabok rendezői" helyett, akik szerinte az elmúlt tíz évet meghatározták. Csakhogy az Olympiát még nem ő, hanem elődje, Csizmadia Tibor vitte színre, aki az évad végén ugyanúgy távozik Egerből, mint a darabban játszó hét színművész közül hatan.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.