valasz.hu/kultura/kiss-tibi-ki-kell-kopni-a-fekete-dugot-129128

http://valasz.hu/kultura/kiss-tibi-ki-kell-kopni-a-fekete-dugot-129128

Siófoki nyár a Játékszínnel

/ 2018.07.06., péntek 14:00 /

Az ötéves Játékszín és az ötvenéves Siófok együttműködésében új lendületet vesznek a nyári szabadtéri szórakoztatás hagyományai a déli part fővárosában. A nagy múltú, egykori Kálmán Imre Szabadtéri Színpad egyik fontos időszaka a ’70-es években volt, a Magyar Televízió innen közvetítette a Táncdalfesztivált, és innen indult útjára a Halló, itt Balaton! sorozat, amelyben olyan, akkor pályakezdő előadók léptek fel, mint Koós János, Kovács Kati, Korda György vagy Hofi Géza, az 1980-as években pedig az Interpop Fesztivál népszerűsítette a színpadot, a legismertebb hazai énekesekkel és zenekarokkal.

A színpad a teljeskörű felújítása után mára a térség legmodernebb és legnagyobb befogadóképességű szabadtéri színháza lett, amely idén nyáron új időszámítást kezd: a Színparton július 7-től nyolc szombat estét tölthet a közönség népszerű fővárosi színészekkel. Siófokra érkezik többek közt Lengyel Tamás, Szulák Andrea, Nagy Sándor, Lévay Viktória, Dobó Kata, Molnár Áron és Szente Vajk, valamint a musical műfaj képviselői közül Foki Veronika, Tóth Angelika és Puskás Peti, Szemenyei János és Egyházi Géza.

Dog Story és Primadonnák fotó: Juhász G. Tamás

Dog Story és Primadonnák fotó: Juhász G. Tamás

A szabadtéri előadásokról a nyári szezonban a Játékszín, Budapest legnépszerűbb szórakoztató színháza gondoskodik. Saját produkcióik közül játsszák a Primadonnák című vígjátékot, és Siófokra utazik repertoárjuk egyik legnépszerűbb komédiája, a Kölcsönlakás is. A Dog Story című Off Broadway-produkció július 28-án debütál a Játékszín falain kívül: a könnyed amerikai musical az egész családnak üdítő nyári színházi élményt nyújthat.

A Játékszín meghívására látható lesz a Színparton A chicagói hercegnő a Budapesti Operettszínház előadásában, a főbb szerepekben Borbás Barbara, Homonnay Zsolt, Kalocsai Zsuzsa és Dancs Annamari lép színre. Önálló esttel érkezik a Színpartra Hernádi Judit, aki egy zenés összeállítással varázsolja el közönségét.

A Soproni Petőfi Színház a Sing Sing Sing musical show-val készül, melynek sikere minden várakozást felülmúlt. A látványos, tánckarral kiegészített, kétfelvonásos előadásban többek között a Jekyll&Hyde, a Hair, a Rómeó és Júlia, A párizsi Notre Dame és a Vámpírok bálja slágerei csendülnek fel.

A Színpart programjának ugyancsak különleges darabja egy Cseh Tamás-est lesz. A koncert méltó emlékezés az ikonikus előadóra; Hrutka Róbert sajátos hangszerelésében hallhatók majd a Bereményi Géza, Másik János, Novák János és Cseh Tamás által megírt dalok, ezúttal Udvaros Dorottya, Für Anikó, Nagy-Kálózy Eszter, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor és Szegezdi Róbert előadásában – minden korosztálynak.

Siófokon is bemutatkozik a nagyszabású Sakk (Chess) musical, melyben többek közt Egyházi Géza, Sári Éva, Gábor Géza és Szemenyei János lép színpadra. A musical zeneszerzői, a legendás svéd ABBA együttes tagjaiként ismertté vált Benny Andersson és Björn Ulvaeus a zenekar feloszlása után került kapcsolatba az Oscar- és Grammy-díjas Tim Rice szövegíróval – együtt alkották meg a mára klasszikussá vált zenés darabot.

Jegyvásárlás, és az előadásokról bővebb információk ezen a honlapon találhatók.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.