Oszd meg, és uralkodj!

/ 2011.04.27., szerda 15:57 /

Tudatosan ölti magára a tengeri kalózok külsőségeit és kétes hírnevét a fájlcserélő nemzedék, mely a szemünk előtt kényszeríti rá a zene- és filmipart a gyökeres változtatásra. Igaz, nálunk - a digitális vasfüggöny rossz oldalán - ez a folyamat lassabb, ám a készülő fájlcseretörvény javíthat a helyzeten. (Részletek a 17. heti lapszámban!)

"Annyira nincs semmi a torrenten, hogy a végén még bekapcsolom a tévét" - adott hangot unalmának néhány éve a Tumblr közösségi oldal egyik felhasználója. Azok közé a főleg Budapesten vagy Pest megyében élő, többnyire 30 év alatti fiatalok közé tartozhatott, akik a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) felmérése szerint a legnagyobb arányban nyitottak illegális tartalmak letöltésére. Akik már az amerikai vetítés másnapján "lehúzzák" a legújabb sorozatepizódokat, és olykor maguk készítenek hozzá magyar feliratot, akik DVD helyett letöltött filmeket néznek, és CD helyett MP3-fájlokat hallgatnak okostelefonjukon. És akik hivatalosan ma törvénysértő kalózok.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.