„Nem mondhatjuk, hogy nem virágzik a kultúra Magyarországon!”

/ 2018.05.04., péntek 15:00 /
„Nem mondhatjuk, hogy nem virágzik a kultúra Magyarországon!”

Mennek dolgok jól is, rosszul is, de azt nem mondhatjuk, hogy nem virágzik a kultúra Magyarországon! – mondja Keller András hegedűművész, a Concerto Budapest művészeti vezetője. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Keller András hegedűművész-karmester évtizedekig járta a világot a Keller Quartettel, sikert sikerre halmozva, a magyar kultúra nagyköveteként. A muzsikus a Concerto Budapest művészeti vezetőjeként úgy véli: ezt a sikert a zenekarral is meg tudná ismételni, ha megkapná az ehhez szükséges támogatást. A Concerto Budapestet sokakhoz vitte közelebb a zenekar életéről forgatott Született muzsikusok című doku-reality sorozat, ami az Origón futott.

„A film klassz lett, csak én voltam olykor ellenszenves a fölösleges pattogásaimmal. Még a kritika is felemlegette a mufurcságomat. Pedig nem vagyok mindig olyan morcos, mint amilyennek a sorozat bemutatott – mondja Keller. – Nagyon örülnék, ha folytatódhatna, mert mire a zenészek hozzászoktak és megkedvelték, vége lett. A kerettörténet pedig, hogy ellopják a hegedűmet, még viccnek is rossz. De az ügy érdekében belementem a játékba. Az volt a cél, hogy olyanokhoz vigyük közel a komolyzenét, akiktől ez nagyon távol áll.”

 

 

Habár a Született muzsikusok címet Keller András találónak tartja, egy született bokszoló keménységével szokott beleállni a szakmai-közéleti vitákba. A Heti Válasz május 3-i számában megjelent interjúban is kendőzetlen nyíltsággal beszél a zenekarok támogatása körüli anomáliákról. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.