Nehézfiúk és „rákkeltő ételek” a Magyar Konyhában!

/ 2015.10.29., csütörtök 14:00 /
Nehézfiúk és „rákkeltő ételek” a Magyar Konyhában!

Egy fogyókúra után is kétszáz kilót nyomó cigány vendéglőssel, egy vastag karú, a moszkvai elitnek főző orosz szakáccsal jelentkezik a Magyar Konyha férfiasra sikerült novemberi száma.

Ásós Géza békési Kira vendéglőjében természetesen sem sün, sem varjú, sem ürge nem kapható, mivel ezek csak sértő sztereotípiák szerint részei a cigány konyhának, füstölt csülkös pacal és káposztás tyúk viszont annál inkább. A legnépszerűbb köret pedig a vendéglőhöz hasonlóan a legkisebb lányról elnevezett Kira burgonya, mely nem más, mint szalonnás (!) zsírba (!) forgatott sült krumpli (!). Fitnesz menüben is kapható!

A moszkvai White Rabbit séfje, Vlagyimir Muhin a régi orosz konyhára épít modern éttermet. Megtudjuk tőle, hogy kell jó borscsot főzni kárásszal (ahogy nagymamájától látta a Fekete-tenger partján), és hogy mik Vlagyimir Putyin kedvenc ételei, akinek már legalább tízszer főzött. Nem szívesen beszél viszont a kommunizmusról: „Abban az időszakban kiirtották a gyökereinket. Nem hiszem, hogy Lenin vagy Sztálin nagy ínyenc lett volna.”

Csomboros libahússal töltött káposzta

Réti Sebestyén, az új, fiatalosan elegáns Food Boutique étterem séfje őszi főzelékkel rukkol elő, például a címlapon látható, libamájas pulykakolbásszal tálalt lencsefőzelékkel. Aki megijedt a WHO minapi jelentésétől, az is nyugodtan megeheti. Bár a modern élelmiszeripar által húsnak nevezett feldolgozott húskészítményekről mi is készséggel elhisszük, hogy rákkeltőek, a Magyar Konyhában garantáltan csak valódi húsokat talál.

November lévén mindenekelőtt libahúst: Márton-napi összeállításunkban öt kiváló étterem séfje mutatja meg, mit hoz ki a libából és öt zöldfűszerből. Van itt zöldkorianderes libaleves, lestyános libaszárnytő és csomboros libahússal töltött káposzta is. A zöldfűszerek kreatív felhasználásának előnyeiről az V. Márton-napi Borfesztivál keretében megtartott Magyar Konyha Fűszerkurzusokon személyesen is meggyőződhet!

És ez még csak a kezdet. Ellátogattunk Létavértesre, amely egyike annak a tucatnyi hajdúsági településnek, ahol az Európában eladott torma java részét megtermelik. Bekukkantottunk az ország első csomagolásmentes boltjába, a NoPackbe. Segal Viktor segítségével megnéztük, mit lehet kihozni a kiviből és más „bevándorló gyümölcsökből”. A feketetói piacon miccsfüstben alkudoztunk, a Svábhegyen csatlakoztunk Jókai Mór és Laborfalvi Róza kadarkaszüretéhez, Kálmán Yvonne-ka pedig apja, Kálmán Imre főzőasszonyáról mesélt. Irány az újságos!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.