Nagy Ervin: „Nem bírom azt a manírt, hogy a hős legyen púpos, tornából felmentett”

/ 2018.06.10., vasárnap 08:00 /
Nagy Ervin: „Nem bírom azt a manírt, hogy a hős legyen púpos, tornából felmentett”

„Mindig kívül voltam kicsit a szakmán, mert kicsit hisztis vagyok, vagy túl szókimondó” – mondja Nagy Ervin. A színész érez hasonlóságot Odüsszeusszal, az állandó színpadi deheroizálást manírnak tartja, figyeli az oktatásban zajló folyamatokat, nem fél rosszban lenni Andy Vajnával, és egyszer leülne beszélgetni Vidnyánszky Attilával. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Nem bírom azt a manírt, hogy a hős legyen púpos, kehes, tornából felmentett. Ebből a fajta rendezői gondolkodásból – a Don Juant nehogy már a Nagy Ervin játssza – épp elég jutott nekem. Nem hiszek abban, hogy a főszereplő nehogy úgy nézzen ki, ahogy a szerző leírta. Abban viszont hiszek, hogy ott van egy csávó, akiből kinézed az erőt, hősnek látod, beleszeretsz, aztán kiábrándulsz belőle” – mondja lapunknak Nagy Ervin, aki a Katona József Színház Ithaka című előadásában Odüsszeuszként lép színre. A színész beszél arról, hogy hasonlít-e a leleményes görögre, hogy Odüsszeusz pozitív figura-e, és hogy miért kell megmutatni a hős gyarlóságát is.

Az interjúban szó esik arról is, miért lehetett sikeres A Tanár című tévésorozat, amelyben főszerepet játszott, és miért tartja botránynak, ami ma az oktatásban és a pedagógusszakmával történik. Kiderül, miért íratta át a kislányát másik iskolába, illetve, hogy dolgozna-e újra Vidnyánszky Attilával.

 

A Nagy Ervinnel készült interjú a június 7-én utcára kerülő Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.