Nagy Ervin: „Nem bírom azt a manírt, hogy a hős legyen púpos, tornából felmentett”

/ 2018.06.10., vasárnap 08:00 /
Nagy Ervin: „Nem bírom azt a manírt, hogy a hős legyen púpos, tornából felmentett”

„Mindig kívül voltam kicsit a szakmán, mert kicsit hisztis vagyok, vagy túl szókimondó” – mondja Nagy Ervin. A színész érez hasonlóságot Odüsszeusszal, az állandó színpadi deheroizálást manírnak tartja, figyeli az oktatásban zajló folyamatokat, nem fél rosszban lenni Andy Vajnával, és egyszer leülne beszélgetni Vidnyánszky Attilával. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Nem bírom azt a manírt, hogy a hős legyen púpos, kehes, tornából felmentett. Ebből a fajta rendezői gondolkodásból – a Don Juant nehogy már a Nagy Ervin játssza – épp elég jutott nekem. Nem hiszek abban, hogy a főszereplő nehogy úgy nézzen ki, ahogy a szerző leírta. Abban viszont hiszek, hogy ott van egy csávó, akiből kinézed az erőt, hősnek látod, beleszeretsz, aztán kiábrándulsz belőle” – mondja lapunknak Nagy Ervin, aki a Katona József Színház Ithaka című előadásában Odüsszeuszként lép színre. A színész beszél arról, hogy hasonlít-e a leleményes görögre, hogy Odüsszeusz pozitív figura-e, és hogy miért kell megmutatni a hős gyarlóságát is.

Az interjúban szó esik arról is, miért lehetett sikeres A Tanár című tévésorozat, amelyben főszerepet játszott, és miért tartja botránynak, ami ma az oktatásban és a pedagógusszakmával történik. Kiderül, miért íratta át a kislányát másik iskolába, illetve, hogy dolgozna-e újra Vidnyánszky Attilával.

 

A Nagy Ervinnel készült interjú a június 7-én utcára kerülő Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.