Mi lesz a Divatcsarnokkal? Új élményközpont születik

/ 2018.04.12., csütörtök 13:00 /
Mi lesz a Divatcsarnokkal? Új élményközpont születik

Állítólag lehetett volna Guggenheim Múzeum, legutóbb egy ideig könyváruház működött benne, jelenleg zárva van, de nem sokáig: a hónap végén élményközpont nyílik az egykori Divatcsarnokban. Részletek a friss Heti Válaszban.

A Budapest-szerte egyre több helyen látható plakátok szerint április végén új fejezet nyílik az egykori Divatcsarnok épületének történetében. A patinás Andrássy úti építményben ugyanis olyan élményközpontot alakítanak ki, amely befogadó teret nyújt a világszerte nagy érdeklődést keltő tudományos, ismeretterjesztő, szórakoztató, interaktív kiállításoknak.

Százhét évvel ezelőtt, 1911. március 3-án minden bizonnyal népes, bámészkodó-érdeklődő tömeg gyűlt össze az Andrássy út 39. előtt, a Párisi Nagyáruház megnyitásának alkalmából. Az áruház egy 1892-től működő, szerény boltocskából nőtt ki, egy szerencsétlen tűzeset után. Cikkünkből megtudható, miért került az áruház az Andrássy útra, hogyan alakult az épület sorsa a háború előtt és után, és miként lett belőle Divatcsarnok. Kiderül az is, hogy milyen tervek voltak eddig a hasznosítására, kik szerették volna magukénak, és hogy mi jelenti a legnagyobb nehézséget az épülettel kapcsolatban. Írunk arról is, hogy mitől válhat egy hely élményközponttá, és hogy április 28-án miért éppen a Future Park című kiállítással nyitják újra az épületet.

 

 

 

 

A Divatcsarnokról szóló cikkünk a Heti Válasz április 12-i számában olvasható, amely elektronikusan a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.