Mi lesz a Divatcsarnokkal? Új élményközpont születik

/ 2018.04.12., csütörtök 13:00 /
Mi lesz a Divatcsarnokkal? Új élményközpont születik

Állítólag lehetett volna Guggenheim Múzeum, legutóbb egy ideig könyváruház működött benne, jelenleg zárva van, de nem sokáig: a hónap végén élményközpont nyílik az egykori Divatcsarnokban. Részletek a friss Heti Válaszban.

A Budapest-szerte egyre több helyen látható plakátok szerint április végén új fejezet nyílik az egykori Divatcsarnok épületének történetében. A patinás Andrássy úti építményben ugyanis olyan élményközpontot alakítanak ki, amely befogadó teret nyújt a világszerte nagy érdeklődést keltő tudományos, ismeretterjesztő, szórakoztató, interaktív kiállításoknak.

Százhét évvel ezelőtt, 1911. március 3-án minden bizonnyal népes, bámészkodó-érdeklődő tömeg gyűlt össze az Andrássy út 39. előtt, a Párisi Nagyáruház megnyitásának alkalmából. Az áruház egy 1892-től működő, szerény boltocskából nőtt ki, egy szerencsétlen tűzeset után. Cikkünkből megtudható, miért került az áruház az Andrássy útra, hogyan alakult az épület sorsa a háború előtt és után, és miként lett belőle Divatcsarnok. Kiderül az is, hogy milyen tervek voltak eddig a hasznosítására, kik szerették volna magukénak, és hogy mi jelenti a legnagyobb nehézséget az épülettel kapcsolatban. Írunk arról is, hogy mitől válhat egy hely élményközponttá, és hogy április 28-án miért éppen a Future Park című kiállítással nyitják újra az épületet.

 

 

 

 

A Divatcsarnokról szóló cikkünk a Heti Válasz április 12-i számában olvasható, amely elektronikusan a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Dévényi István

Találkozunk 2016-ban!

Új kormány – oktatáspolitikai fordulat jön?

Ha valóban a jegybanki ajánlások alapján kezd bele a kormány a versenyképesség javításába, akkor az oktatásban át kell állítani a váltókat. Részletes háttér a Heti Válaszban.

Miért fideszes a falu? – A választási adatok mögé néztünk

A kormánypárt elsősorban falun mozgósított, a községekben élők szavazataival nyerte meg a választásokat – hallhattuk az elmúlt napokban. De tényleg igaz ez? Miként húzhatták be a romák tömegeinek voksait is? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.