Ma este a zongoránál: egy volt nagykövet

/ 2017.11.24., péntek 14:15 /

Ma este hétkor a 35 éve alapított Studium Dixieland Band ad jubileumi koncertet az egykori József Attila Gimnázium (ma: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium; XI. ker. Villányi út 27.) dísztermében.

Az egykori József Attila Gimnázium 1982-es szalagavatójára alapított Studium Dixieland Band egy évvel később, 1983-ban megnyerte dzsessz kategóriában a Magyar Televízió tehetségkutató versenyét, a Ki Mi Tud?-ot. A Studiumot Rókusfalvy Pál vezette, ő pozanon játszott, és olyan tagokkal büszkélkedhet még, mint a Petőfi Irodalmi Múzeum jelenlegi igazgatója, egykori berlini, majd berni nagykövet, Prőhle Gergely (zongora), valamint Győri János (trombita) és Győri Gábor (klarinét) egykori válogatott vízilabdázók. További tagok voltak: Tóth Péter (tuba), Varga László (gitár), Hajas László (dob), Bacskay Zsuzsa (basszus).

A ma esti koncert sztárvendégei Falusi Mariann, Fekete Kovács Kornél, Szőke Péter és Juhász Előd lesznek. Falusi Mariann egyébként szintén győztese volt a 83-as versenynek, és mivel nem volt saját zenekarta, a döntőben a Studium Dixieland Band tagjait kérte fel, hogy hangszereiken kísérjék őt.

A ma esti koncert ingyenes, de adományokat szívesen fogadnak a helyszínen, a Szent Egyed Közösség karácsonyi Szegények Ebédje rendezvényének támogatására.

Aki pedig előzetesen is kíváncsi rá, hogy Prőhle Gergely mit mesél zenész múltjáról, és hogyan zongorázik, nézze meg a Válasz.hu korábbi, Szintén Zenész című sorozatának vonatkozó részét! Megéri!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.