„Leegyszerűsítő lenne azt mondani, hogy Orbánról vagy Trumpról szól”

/ 2018.02.14., szerda 19:30 /
„Leegyszerűsítő lenne azt mondani, hogy Orbánról vagy Trumpról szól”

Jön az új III. Richárd! A világhírű rendező, Andrei Şerban és a címszerepet játszó Alföldi Róbert közös nagyinterjút adott a Heti Válasznak.

„Amit Andrei megpróbál kitaposni belőlem, azt soha senki, sehol, semmilyen körülmények között nem kérte tőlem. A vele való munkában mindig az a cél, hogy a színész túllépjen önmagán, a szó legszebb és legfilozofikusabb értelmében. Megújulást jelent vele dolgozni – mondja Alföldi Róbert, aki legutóbb 2012-ben dolgozott együtt Andrei Șerbannal, még az általa vezetett Nemzeti Színházban. Most a III. Richárdot próbálják a Radnóti Színházban, a bemutató február 18-án lesz.

„Túl könnyű, pontosabban túlságosan leegyszerűsítő lenne azt mondani, hogy ez a III. Richárd Donald Trumpról vagy mondjuk, Orbán Viktorról szól” – mondja a rendező. Interjúalanyaink beszélnek arról is, miért gondolják úgy, hogy mindenkiben van egy Richárd.

 

 

 

 

Az Andrei Şerban–Alföldi Róbert páros interjú a Heti Válasz február 15-i számában olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?