Különleges adventi koncert grúz férfikórussal

/ 2017.12.01., péntek 20:00 /

Az első adventi hétvégén, szombat este fél 8-tól különleges koncertnek ad helyet a Zeneakadémia Nagyterme, ahol az ünnepi ráhangolódásról számos énekes szólista, Tóka Ágoston orgonaművész, a Budapesti Vonósok, egy grúz férfikórus és az Angelica Leánykar gondoskodik.

Elsőként Debussy kantátája, a La Damoiselle élue csendül fel, amely Rossetti verséből merítve ihletet egy üdvözült hölgy földön maradt szerelme utáni sóvárgását jeleníti meg. A beteljesülés reményét Lajtha László gyengéden bájos alázattal megszólaló, női karra és orgonára írt Magnificatja csillantja fel, amely mű alkotási folyamatát a szerző így foglalta össze: „Elővettem én is a nagy palettát: rajta a színek – de a legkisebb ecsettel festettem, annak is összesodortam a szőrpamacsát, hogy úgy rajzoljon, mint a hegyes ceruza – és leheletszerűen raktam fel a színeket.” Végül Saint-Saëns Karácsonyi oratóriuma mondja el a beteljesedés történetét és emeli ki az esemény jelentőségét.

Közreműködők: Tóka Ágoston (orgona), Deák Andrea (szoprán), Sáfár Orsolya (szoprán), Kiss Judit Anna (mezzoszoprán), Rajk Judit (alt), Horváth István (tenor), Pataki Bence (basszus), az Angelica Leánykar (karigazgató: Gráf Zsuzsanna), a Tbilisi Férfikar (karigazgató: Archil Ushveridze), valamint a Budapesti Vonósok (koncertmester: Pilz János, művészeti vezető: Botvay Károly). Vezényel: Gráf Zsuzsanna. A próbákból itt láthat ízelítőt.

A koncert fővédnöke Hercegh Anita, a köztársasági elnök felesége. További részletek itt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.