felsooktatasi-rangsor.hu/kultura/o-cipelte-az-szdsz-erzsebet-teri-satra-ele-a-muanyag-tehenet-107271

http://felsooktatasi-rangsor.hu/kultura/o-cipelte-az-szdsz-erzsebet-teri-satra-ele-a-muanyag-tehenet-107271

Június és hétvége? Akkor irány a Hajógyári-sziget!

/ 2016.06.03., péntek 15:35 /

Amikor kitör a nagy nyári vakáció, a szülők hirtelen szembe találják magunka azzal a helyzettel, hogy valamiféle elfoglaltságot kell találni a gyerekeknek. Ilyenkor minden szabadidős tipp jól jön, hétköznapokra, hétvégékre egyaránt.

Júniusban például biztos programot jelenthet a Hajógyári-szigeten rendezett ingyenes Generali Gyerek Sziget, ahol minden szombaton és vasárnap koncertek, színház, kalandpark, bohócok, bábelőadások, kézműves foglalkozások, sportprogramok várják az apróságokat és a nagyobbakat is. Lesz állatsimogató, de akár alkothatnak is a gyerkőcök a Kézműves Palotában, vagy kísérletezgethetnek a Csodák Palotájában. Új helyszín lesz A Kalózok Szigete, ahol Kincses térkép, kalózos akadálypálya, ügyességi játékok, kardozás és hétpróba várja a gyerekeket. Az 1956-os Emlékév alkalmából pedig korabeli járművek és tárgyak segítségével ismerkedhetnek a kicsik az ’50-es évek hangulatával.

Már az első hétvégén, azaz június 4-én és 5-én is több zenekar fellép a gyerekek kedvencei közül. Szombaton friss lemezéből játszik majd a Bogár Muzsika zenekar és a Hahó Együttes, de fellép Halász Judit és a Makám is. Vasárnap táncházzal folytatódik a nagyszínpad programja, az Aranyszamár Bábszínház pedig Az erdők könyve című darabot adja elő. Részletek a rendezvény honlapján olvashatók.

Mivel pedig idén a gyerek sziget pont tizenöt éves, a jubileumra elkészült a himnusza is, Szalóki Ági és Müller Péter Sziámi jóvoltából. (A június 18-i szülinapi bulin egyébként Szalóki Ági és zenekara is fellép.)

A himnusz itt meghallgatható:

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.