valasz.hu/kultura/pinter-bela-elso-onkritikus-vallomasa-a-botranyt-kivalto-szindarab-utan-117991

http://valasz.hu/kultura/pinter-bela-elso-onkritikus-vallomasa-a-botranyt-kivalto-szindarab-utan-117991

John Malkovich:„A világ túl kaotikus ahhoz, hogy összeesküvések irányítsák”

/ 2018.05.11., péntek 18:30 /
John Malkovich:„A világ túl kaotikus ahhoz, hogy összeesküvések irányítsák”

A kereszténység akkor is fontos szerepet játszik az ember életében, ha történetesen nem hívő – véli John Malkovich, akit harmadik budapesti fellépése előtt kérdeztünk. Interjúnk a friss Heti Válaszban.

Fernando Vidal Olmos szentül hiszi, hogy a vakok föld alatti szektákba tömörülnek, és sátáni emberáldozatokat mutatnak be, hogy magukhoz ragadják a világuralmat. Beépül közéjük, hogy a Vatikánnak írt jelentéseiben leleplezze a titkos rendet. Fernando a hét éve elhunyt argentin író, Ernesto Sabato Hősökről, sírokról című regényének szereplője. Képzelgése csak lazán kapcsolódik a mű cselekményéhez, de ez annyira megfogta John Malkovichot, hogy szellemes, pszichedelikus monodrámát faragott a képzelgésből.

„Alfred Schnittke paranoid, de közben felemelő zenéjét hallgattam, amikor egyszer csak Fernando Vidal Olmos, a főszereplő elméjében találtam magam – idézi fel a Heti Válasznak az amerikai világsztár. – Egy zavaros, de nagyszabású és elegáns monológ kellős közepén. Egy mélyen átélt, ugyanakkor szórakoztató paranoia kulisszái között, egy életét kényszeresen túldramatizáló ember fejében. Bár Olmos a részleteket illetően téved, alapvető felismerése helyes: tényleg vakok uralják a világot. Csak éppen nem a szó szoros értelmében vett vakok.”

Van-e már a Veszedelmes viszonyok és a Célkeresztben sztárjának személyes kötődése Budapesthez? Melyik a kedvenc fotója Sandro Miller Műcsarnokban látható fotókiállításán?

 

 

 

 

Az interjú a május 10-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.