valasz.hu/kultura/circus-maximus-a-cirkuszmuveszet-felol-jon-az-uj-kulturalis-allamtitkar-128598

http://valasz.hu/kultura/circus-maximus-a-cirkuszmuveszet-felol-jon-az-uj-kulturalis-allamtitkar-128598

John Malkovich:„A világ túl kaotikus ahhoz, hogy összeesküvések irányítsák”

/ 2018.05.11., péntek 18:30 /
John Malkovich:„A világ túl kaotikus ahhoz, hogy összeesküvések irányítsák”

A kereszténység akkor is fontos szerepet játszik az ember életében, ha történetesen nem hívő – véli John Malkovich, akit harmadik budapesti fellépése előtt kérdeztünk. Interjúnk a friss Heti Válaszban.

Fernando Vidal Olmos szentül hiszi, hogy a vakok föld alatti szektákba tömörülnek, és sátáni emberáldozatokat mutatnak be, hogy magukhoz ragadják a világuralmat. Beépül közéjük, hogy a Vatikánnak írt jelentéseiben leleplezze a titkos rendet. Fernando a hét éve elhunyt argentin író, Ernesto Sabato Hősökről, sírokról című regényének szereplője. Képzelgése csak lazán kapcsolódik a mű cselekményéhez, de ez annyira megfogta John Malkovichot, hogy szellemes, pszichedelikus monodrámát faragott a képzelgésből.

„Alfred Schnittke paranoid, de közben felemelő zenéjét hallgattam, amikor egyszer csak Fernando Vidal Olmos, a főszereplő elméjében találtam magam – idézi fel a Heti Válasznak az amerikai világsztár. – Egy zavaros, de nagyszabású és elegáns monológ kellős közepén. Egy mélyen átélt, ugyanakkor szórakoztató paranoia kulisszái között, egy életét kényszeresen túldramatizáló ember fejében. Bár Olmos a részleteket illetően téved, alapvető felismerése helyes: tényleg vakok uralják a világot. Csak éppen nem a szó szoros értelmében vett vakok.”

Van-e már a Veszedelmes viszonyok és a Célkeresztben sztárjának személyes kötődése Budapesthez? Melyik a kedvenc fotója Sandro Miller Műcsarnokban látható fotókiállításán?

 

 

 

 

Az interjú a május 10-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

Brüsszel most tényleg büntet? – Navracsics Tibor válaszol

Navracsics Tibor szerint a 2019-es európai parlamenti választáson minden országban közös lesz a téma: a migráció. Az oktatásért és kultúráért felelős uniós biztost az EU-költségvetés hazánkat is célzó szankcióiról és Manfred Weber néppárti frakcióvezető Fidesz-kizárással fenyegető szavairól is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. 

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.