valasz.hu/kultura/ki-a-top-10-kortars-magyar-kepzomuvesz-113462

http://valasz.hu/kultura/ki-a-top-10-kortars-magyar-kepzomuvesz-113462

Itt a könyvhét mérlege: idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor

/ 2018.06.17., vasárnap 17:00 /
Itt a könyvhét mérlege: idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor

Több mint egy évtizedig az ünnepi könyvhét megnyitója után fél órával megjelent a Vörösmarty téren Esterházy Péter; tíz perc múlva már jöttek és nem akartak elfogyni a dedikálásra váró olvasók. Helyben vagyunk – bólogatott a közönség, ki örömmel, ki fanyalogva. Idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Mostanság nemcsak a Móricz Zsigmondékat az olvasó fogadására küldő, könyvhét-kitaláló Supka Géza forog a sírjában, hanem még Kádár János kultúrpápája, Aczél György is. A könyvhét ugyanis a magyar irodalom ünnepének indult, s 1990-ig az is maradt. Ma nincs az a hatodrangú krimiíró, sci-fi- vagy fantasy-szerző, aki ne jutna el Magyarországra. Nincs az az utópia, disztópia, álfilozofikus életvezető mű, az a politikai pamflet, amire ne csapnának le a régi és új magyar kiadók.

 

Ennek persze az olvasók látják a kárát, tudniillik ekkora mennyiséget nem lehet eladni, így az alapárba be van kalkulálva a veszteség is. Bár nem mindig látszik, a színfalak mögött őrült küzdelem folyik, no nemcsak az olvasóért, hanem a piacért. Soha még ennyi huszadrangú lektűrt gyártó üzem nem ügyeskedett, nem próbálta a másik már bejáratott szerzőjét, szerkesztőjét, fordítóját lenyúlni.

 

 

Részletes háttér a friss Heti Válaszban. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás! 

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.