felsooktatasi-rangsor.hu/kultura/o-cipelte-az-szdsz-erzsebet-teri-satra-ele-a-muanyag-tehenet-107271

http://felsooktatasi-rangsor.hu/kultura/o-cipelte-az-szdsz-erzsebet-teri-satra-ele-a-muanyag-tehenet-107271

Gulyás Gábor: „Nálunk az is politika, ha nyáron süt a nap”

/ 2018.06.28., csütörtök 10:50 /
Gulyás Gábor: „Nálunk az is politika, ha nyáron süt a nap”

Nagyon méltatlannak tartja az Ókovács Szilveszter és Prőhle Gergely elleni támadásokat Gulyás Gábor. A korábban a MODEM-et, majd a Műcsarnokot, most a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrumot irányító múzeumigazgatóval az Art Capitalról, skatulyákról, a képzőművészetre rátelepülő politikai közegről is beszélgettünk. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válaszban.

„Időről időre szembesülök politikai támadásokkal: a minap például egy pécsi képzőművész készített egy Art Capital-ellenplakátot, amelyen összehozta a Fidesz-logót a szivárvánnyal és a vörös csillaggal, s ráírta, hogy ez nem igazi kereszténydemokrata művészet. Ilyenek vannak, nem nagy ügy. A Prőhle Gergely vagy az Ókovács Szilveszter elleni támadás azonban az” – szögezi le a Heti Válasznak adott interjúban Gulyás Gábor.

címlap

 

A szentendrei Ferenczy Múzeumi Központ igazgatója többek között elmondja, hogy milyen indíttatásból szerveződött az Art Capital fesztivál, hogyan sikerül nemzetközileg jegyzett művészeket a városba csábítani, és a magyarok fogékonyak-e a kortárs képzőművészetre.

Szó esik arról is, hogy kurátorként miért nem rendez több kiállítást itthon, illetve hogy hogyan érzi magát a Pécsi Országos Színházi Találkozó egyik válogatójaként.

 

A nagyinterjú friss, június 27-én megjelent, a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban olvasható.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.