valasz.hu/kultura/pinter-bela-elso-onkritikus-vallomasa-a-botranyt-kivalto-szindarab-utan-117991

http://valasz.hu/kultura/pinter-bela-elso-onkritikus-vallomasa-a-botranyt-kivalto-szindarab-utan-117991

„Ez nem polgári habitus” – Jásdi István a politika stílusáról

/ 2018.04.25., szerda 17:00 /
„Ez nem polgári habitus” – Jásdi István a politika stílusáról

Konzervatívként és vidékiként is sok fenntartással figyelem a mai magyar valóságot – mondja Jásdi István. A borásszal Mi maradunk! című könyvének megjelenése kapcsán beszélgettünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Mi maradunk! címmel írta meg családja négy nemzedékének történetét Jásdi István. A tavalyi Borászok borásza szerint azok is erőt meríthetnek családja nehéz történelmi helyzetekben való kitartásáról, akik csalódásként élték meg a választási eredményt. „Remélem. Kiderül belőle, hogy ennél nehezebb helyzeteket is túl lehetett élni – polgárként” – fogalmazott.

A borásznak vannak fenntartásai a kormány kommunikációjával kapcsolatban, de elutasítja a vidékieket megbélyegző beszédmódot is. „Ha tartósan radikális szólamokat hangoztatunk, előbb-utóbb nem konzervatívok vagyunk, hanem radikális jobboldaliak. Ez az én ízlésemtől távol esik. Ez nem jelenti, hogy nem értek egyet a célokkal, a gazdaságpolitika nagy részével vagy az ország jövőjével kapcsolatos elképzelésekkel” – jelentette ki Jásdi.

„Mi a föld, a szőlő ritmusában élünk – tette hozzá. – Amikor a metszés ideje van, metszünk, amikor a szüreté, szüretelünk. Ebbe nem fér bele, hogy minden szombaton tüntetünk. Az sem, hogy rögtön új választást követelünk. Előbb el kellene vonulni, átgondolni, mit szúrtunk el, megérteni, miért gondolkozik másként a vidéki ember.”

 

 

 

 

További kérdések és válaszok az április 26-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon  is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.