Erre elég az újabb Michelin-csillag

/ 2018.03.28., szerda 19:00 /
Erre elég az újabb Michelin-csillag

Immár hazánknak is van két Michelin-csillagos étterme, ráadásul néhány napra Európa kulináris fővárosa volt Budapest. De mire elég a belehúzó Béccsel és a feltörekvő horvátokkal szemben? A csillagok háttere a csütörtöki Heti Válaszban.

A Michelin Budapesten, a Várkert Bazárban mutatta be Main Cities of Europe (Európa főbb városai) című kalauzának aktuális kiadását, amelynek legnagyobb szenzációja, hogy az Onyx Magyarország első két csillagos éttermeként szerepel benne. A kalauz 20 ország 36 városának legjobb helyeit ajánlja az utazók figyelmébe. Közép-Európából jelenleg Budapestre, Bécsre, Salzburgra, Varsóra, Krakkóra és Prágára terjed ki a cég figyelme. Mire elég Budapest öt csillaga a regionális összevetésben azután, hogy a budapesti gála nagy nyertese az osztrák főváros volt, és új csillagokkal tűnt fel a színen egy új szereplő, Horvátország?

Az új Heti Válasz háttércikkében nemcsak erre a kérdésre adunk választ. Azt is megvizsgáljuk, mire lenne szükség ahhoz, hogy a magyar gasztronómia megújulása a kis számú csúcskonyhák világából kilépve szétsugározzon a magyar vidéken. A szakma már évek óta hiába kéri például a kormánytól, hogy a francia Label Rouge mintájára vezessen be egy olyan minőségbiztosítási rendszert és védjegyet, ami azonosítja a magyar termelők minőségi élelmiszer-alapanyagait.

 

 

 

 

Részletek a március 29-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon  is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.