Engedjétek hozzám

/ 2018.03.28., szerda 18:12 /

Az utolsó vacsora, Krisztus Pilátus előtt, a feltámadás – a nagyhét legmegrendítőbb és legszentebb mozzanatai, három kortárs festő párhuzamba állított megfogalmazásában.

Aknay Jánost, ef Zámbó Istvánt és Tábori Csabát 2001-ben kérte fel Matula Péter Stockholmban élő magyar műgyűjtő, hogy az általa megjelölt 21 bibliai témakör valamelyikében alkossanak. Aknay 12, ef Zámbó 17, Tábori pedig 21 képet festett, amelyeket vándorkiállításon mutattak be országszerte az elmúlt évtizedben. A kiállításhoz gyermekrajzpályázat is kapcsolódott, és most, a Pesti Vigadóban egymás mellett láthatók a kortárs képzőművészeti alkotások és a gyermekmunkák.

Pöttyös labdák, csíkos sorompók, kontrasztos színek jellemzik ef Zámbó István képeit. Ő játékos formákkal és jelképekkel, Aknay János szűkszavú konstruktivizmussal, Tábori Csaba pedig aranyossárga árnyalatokban, modern ikonosztázként ragyogó, 21 darabból álló újszövetségi „képregényben” mondja el, mit gondol Krisztus életéről és tanításáról. A tárlat katalógusa kommentárokkal, művészettörténeti párhuzamokkal kibővített kötet, amely a műveken túl az eredendő forrásra mutat.

Jézus élete, „…engedjétek hozzám a gyermekeket!”
Pesti Vigadó, április 15-ig
*****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.