Cseh Tamás születésnapjára

/ 2017.01.17., kedd 15:30 /

A Cseh Tamás Archívum a dalszerző-énekes születésnapján, január 22-én élő koncertekkel és régi fellépések emlékképeivel várja vendégeit a Budai Várban.

 

Lassan nyolc éve, hogy nincs köztünk, de nincs mit tenni, Cseh Tamás dalai megunhatatlanok, feldolgozva is, főleg ha olyan kiváló zenésztársak adják elő őket, mint Novák János, Márta István vagy a Balaton zenekar. Január 22., Cseh Tamás születésnapja 1989 óta a Magyar Kultúra Napja is, az eseményeihez a nevét viselő archívum egykori  zenésztársainak koncertjeivel csatlakozik. Novák János, Márta István, Kecskeméti Gábor, Bornai Szilveszter – legtöbbjük 1973 óta együtt zenélt Cseh Tamással a legendás 25. Színházban, a Katona József Színházban és szerte a Kárpát-medencében – autentikusan idézhetik fel a Cseh–Bereményi dalokat. Balaton pedig (Víg Mihály, Dudás Zsombor, Horváth Gábor és Keszei Krisztián) az est második felében klasszikus és kuriózumnak számító dalokat ad elő, a zenekar sajátos hangzásának megfelelően. Az est filmvetítéssel kezdődik – nem is sejtenénk, micsoda kincsek vannak az archívum birtokában, és hogy milyen szenzációs összeállításokat készítenek a felvételekből. Érdemes megnézni.

A program:

16:00 „Keresztül kasul az életen” – filmvetítés

18:00  Ad Libitum koncert – Novák János, Márta István, Kecskeméti Gábor, Bornai Szilveszter

20:30 Balaton Zenekar koncert – Víg Mihály, Dudás Zsombor, Horváth Gábor, Keszei Krisztián

Cím: Cseh Tamás Archívum, Úri utca 54-56. a Budai Várban. A büféről hagyományosan a Gólya Presszó gondoskodik.

További információk és exkluzív felvételek itt

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Boldog születésnapot, MúzeumCafé!

Tíz év nagy idő – főleg egy olyan periodika életében, amely elsősorban a szakmának készül, de a nagyközönség számára is érdekes szeretne lenni. Vékony mezsgyén kell lépkedni, könnyű elbillenni bármelyik oldalra. A MúzeumCafénak eddig sikerült megőrizni az egyensúlyát.

Új kormány – oktatáspolitikai fordulat jön?

Ha valóban a jegybanki ajánlások alapján kezd bele a kormány a versenyképesség javításába, akkor az oktatásban át kell állítani a váltókat. Részletes háttér a Heti Válaszban.

Miért fideszes a falu? – A választási adatok mögé néztünk

A kormánypárt elsősorban falun mozgósított, a községekben élők szavazataival nyerte meg a választásokat – hallhattuk az elmúlt napokban. De tényleg igaz ez? Miként húzhatták be a romák tömegeinek voksait is? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Vidnyánszky emeli a tétet: arab produkciókat hívott Magyarországra

Miközben Magyarország egyes vidékein már akkor is rendőrért kiáltanak, ha valaki kendőt köt a fejére, a Nemzeti Színház olyan arab előadásokat is meghívott az éppen zajló MITEM-re, amely a megértést szolgálja napjaink legégetőbb kérdésében. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Sára Sándor: Vajna előtt is volt nemzeti filmgyártás!

A társadalmi problémákat kivételes érzékenységgel ábrázoló filmjeiért vehette át a Kossuth-nagydíjat a 85 éves Sára Sándor rendező, operatőr. A nemzet művészét, a Magyar Művészeti Akadémia tagját közszolgálatiságról és Andy Vajna filmügyi tevékenységéről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.