Cseh Tamás születésnapjára

/ 2017.01.17., kedd 15:30 /

A Cseh Tamás Archívum a dalszerző-énekes születésnapján, január 22-én élő koncertekkel és régi fellépések emlékképeivel várja vendégeit a Budai Várban.

 

Lassan nyolc éve, hogy nincs köztünk, de nincs mit tenni, Cseh Tamás dalai megunhatatlanok, feldolgozva is, főleg ha olyan kiváló zenésztársak adják elő őket, mint Novák János, Márta István vagy a Balaton zenekar. Január 22., Cseh Tamás születésnapja 1989 óta a Magyar Kultúra Napja is, az eseményeihez a nevét viselő archívum egykori  zenésztársainak koncertjeivel csatlakozik. Novák János, Márta István, Kecskeméti Gábor, Bornai Szilveszter – legtöbbjük 1973 óta együtt zenélt Cseh Tamással a legendás 25. Színházban, a Katona József Színházban és szerte a Kárpát-medencében – autentikusan idézhetik fel a Cseh–Bereményi dalokat. Balaton pedig (Víg Mihály, Dudás Zsombor, Horváth Gábor és Keszei Krisztián) az est második felében klasszikus és kuriózumnak számító dalokat ad elő, a zenekar sajátos hangzásának megfelelően. Az est filmvetítéssel kezdődik – nem is sejtenénk, micsoda kincsek vannak az archívum birtokában, és hogy milyen szenzációs összeállításokat készítenek a felvételekből. Érdemes megnézni.

A program:

16:00 „Keresztül kasul az életen” – filmvetítés

18:00  Ad Libitum koncert – Novák János, Márta István, Kecskeméti Gábor, Bornai Szilveszter

20:30 Balaton Zenekar koncert – Víg Mihály, Dudás Zsombor, Horváth Gábor, Keszei Krisztián

Cím: Cseh Tamás Archívum, Úri utca 54-56. a Budai Várban. A büféről hagyományosan a Gólya Presszó gondoskodik.

További információk és exkluzív felvételek itt

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Rangos díjat nyert a Heti Válasz újságírója

Élő Anita nyerte a Média a családért díjat. Lapunk munkatársa a Melyik nem kellett volna? című, Heti Válaszban megjelent cikkével érdemelte ki az elismerést, amelyet Lévai Anikótól vett át csütörtökön a Várkert Bazárban.

Összeomlott a kormánykommunikáció

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal támogatást és segítséget nyújt az oltalmazott státuszt megszerző személyeknek annak érdekében, hogy minél hamarabb beilleszkedhessenek a magyar társadalomba.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Bővül a Heti Válasz!

Január 18-tól négy oldallal hosszabb lesz hetilapunk digitális kiadása. Az első Újhullám-rovatból kiderül, miért aggályosak a Disney világuralmi tervei, hogy miben előztük meg a haladó Nyugatot, és hogy melyik a kedvenc autós YouTube-csatornánk.

Mibe bukott bele az akasztós román miniszterelnök?

A székely zászló miatt akasztással fenyegetőző román kormányfő gyorsan megbukott, de a botrányos eset rávilágít: fokozódik a magyarellenes hangulatkeltés Romániában. És a „centenáriumi év” éppen csak elkezdődött. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.