Böjte Csaba az apákról

/ 2018.02.09., péntek 18:00 /

Férfi, apa, férj, családfő, példakép, kenyérkereső, védelmező és döntéshozó, apu, társ, humor és lazaság – csak néhány azon szerepek és jelzők közül, melyeket hagyományosan az apákhoz kapcsolunk. Hogy a férfiak mindebben hol találhatják meg az egyensúlyt és a saját erejüket, hogyan élhetik meg a maga teljességében apaságukat, és mennyi mindebből a realitás, a lehetőség és a kártékony elvárás, kiderül Az apák szerepe a családban címmel induló új, öt alkalmas előadás-sorozatból, mely a Családbarát Újbuda Program keretében, a Felelős Szülők Iskolája szakmai rendezésében indul február 14-én, Böjte Csaba előadásával.

A Családbarát Újbuda Program új, beszélgetésekkel egybekötött előadás-sorozata az édesapákat állítja fókuszba. A XXI. századi, nagy sebességgel változó hétköznapokban az érzelmi intelligenciáról, a család megtartó erejéről, az online és offline jelenlétről, az emberi kapcsolatokról és főleg a személyes tapasztalatokról az apaság tükrében is beszélni kell, mert minden eddiginél nagyobb szükség van a hiteles, önazonos férfiakra, akik szülőségüket bátran, felelősséggel és szeretettel vállalják – ugyanakkor ők is egyre több kihívással szembesülnek.

Az öt alkalmas, februártól májusig tartó eseménysorozaton olyan neves szakemberek járják körül az apai lét belső lényegét, változásait és aktuálisan égető kérdéseit, mint Kádár Annamária mesepszichológus, Tari Annamária klinikai szakpszichológus, Léder László pszichológus, az Apa Akadémia alapítója vagy épp Varga István író, jövőkutató. Minden alkalommal a klasszikus előadásokat interaktív beszélgetések követik meghívott vendégekkel. A nyitó alkalommal pedig, melyre február 14-én 18 órakor a Villányi úti Konferenciaközpontban kerül sor, Böjte Csaba ferences szerzetes, a több ezer gyermeknek otthont és jövőt adó Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója tart előadást. A sok-sok árva józsefi értelemben vett édesapja arról tesz tanúságot, hogy az atyai szerep időszerű, és körüljárja azt is, miért nélkülözhetetlenek a családokból, a szívekből, a hétköznapokból, a vasárnapi ebédekről az apák. Csaba testvérrel a kerekasztalnál Bedő Imre, a Férfiak Klubjának ügyvezetője és Polus Enikő mentálhigiénés szakember beszélgetnek majd a családon belüli és kívüli szerepekről.

A szervezők mindenkit szeretettel hívnak, hiszen nemcsak az apákat, de az anyákat, nagyszülőket, felnőtt gyerekeket, családokat, párokat – tehát minden érintettet és a családi értékeket becsülő érdeklődőt bevonva, nyíltan, közösen érdemes gondolkodni az apákról is – nemcsak az apákkal, nemcsak az apákért.

A XI. kerület Újbuda Önkormányzata Családbarát Újbuda programjának keretében zajló eseményeknek a Villányi úti Konferenciaközpont, az A38 Hajó konferencia terme és a B32 Galéria és Kultúrtér ad otthont. Az előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken a részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhely miatt regisztrációhoz kötött. Az előadások háziasszonya, moderátora Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője.

Bővebb információ itt és itt.

Regisztrálni itt lehet. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.