valasz.hu/kultura/miert-nem-lett-a-regesz-laszlo-gyula-a-magyar-nemzeti-turanpart-elnoke-128617

http://valasz.hu/kultura/miert-nem-lett-a-regesz-laszlo-gyula-a-magyar-nemzeti-turanpart-elnoke-128617

Böjte Csaba az apákról

/ 2018.02.09., péntek 18:00 /

Férfi, apa, férj, családfő, példakép, kenyérkereső, védelmező és döntéshozó, apu, társ, humor és lazaság – csak néhány azon szerepek és jelzők közül, melyeket hagyományosan az apákhoz kapcsolunk. Hogy a férfiak mindebben hol találhatják meg az egyensúlyt és a saját erejüket, hogyan élhetik meg a maga teljességében apaságukat, és mennyi mindebből a realitás, a lehetőség és a kártékony elvárás, kiderül Az apák szerepe a családban címmel induló új, öt alkalmas előadás-sorozatból, mely a Családbarát Újbuda Program keretében, a Felelős Szülők Iskolája szakmai rendezésében indul február 14-én, Böjte Csaba előadásával.

A Családbarát Újbuda Program új, beszélgetésekkel egybekötött előadás-sorozata az édesapákat állítja fókuszba. A XXI. századi, nagy sebességgel változó hétköznapokban az érzelmi intelligenciáról, a család megtartó erejéről, az online és offline jelenlétről, az emberi kapcsolatokról és főleg a személyes tapasztalatokról az apaság tükrében is beszélni kell, mert minden eddiginél nagyobb szükség van a hiteles, önazonos férfiakra, akik szülőségüket bátran, felelősséggel és szeretettel vállalják – ugyanakkor ők is egyre több kihívással szembesülnek.

Az öt alkalmas, februártól májusig tartó eseménysorozaton olyan neves szakemberek járják körül az apai lét belső lényegét, változásait és aktuálisan égető kérdéseit, mint Kádár Annamária mesepszichológus, Tari Annamária klinikai szakpszichológus, Léder László pszichológus, az Apa Akadémia alapítója vagy épp Varga István író, jövőkutató. Minden alkalommal a klasszikus előadásokat interaktív beszélgetések követik meghívott vendégekkel. A nyitó alkalommal pedig, melyre február 14-én 18 órakor a Villányi úti Konferenciaközpontban kerül sor, Böjte Csaba ferences szerzetes, a több ezer gyermeknek otthont és jövőt adó Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója tart előadást. A sok-sok árva józsefi értelemben vett édesapja arról tesz tanúságot, hogy az atyai szerep időszerű, és körüljárja azt is, miért nélkülözhetetlenek a családokból, a szívekből, a hétköznapokból, a vasárnapi ebédekről az apák. Csaba testvérrel a kerekasztalnál Bedő Imre, a Férfiak Klubjának ügyvezetője és Polus Enikő mentálhigiénés szakember beszélgetnek majd a családon belüli és kívüli szerepekről.

A szervezők mindenkit szeretettel hívnak, hiszen nemcsak az apákat, de az anyákat, nagyszülőket, felnőtt gyerekeket, családokat, párokat – tehát minden érintettet és a családi értékeket becsülő érdeklődőt bevonva, nyíltan, közösen érdemes gondolkodni az apákról is – nemcsak az apákkal, nemcsak az apákért.

A XI. kerület Újbuda Önkormányzata Családbarát Újbuda programjának keretében zajló eseményeknek a Villányi úti Konferenciaközpont, az A38 Hajó konferencia terme és a B32 Galéria és Kultúrtér ad otthont. Az előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken a részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhely miatt regisztrációhoz kötött. Az előadások háziasszonya, moderátora Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője.

Bővebb információ itt és itt.

Regisztrálni itt lehet. 

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?