Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

/ 2018.01.19., péntek 08:00 /
Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Bereményi Géza szerint „kifejezetten rongálta, de meg talán nem ölte a dalokat”, hogy Cseh Tamásról fiatal zenészeket segítő programot neveztek el. Arra a felvetésre, hogy Cseh ennek ellenére nem lett kurzusdalnok, a liberális oldal is ugyanúgy szereti, így válaszol: „Nem ugyanúgy. Mindegyik másképp szereti. A dal kollektívabb tud lenni bármelyik más műfajnál” – mindenki azt hall bele, amit akar.

„Ő bizalmatlan volt, én pedig erőszakos – emlékszik az első találkozásukra. – Tamás azért volt bizalmatlan – ezt évtizedek múlva raktam össze magamban –, mert azt hitte, besúgó vagyok, és rá akarok akaszkodni.” Arra kérdésre, hogy meglepte-e, amikor Cseh Tamás 2002-ben a vesztes Orbán Viktor mellé állt, vagy voltak ennek előjelei – vidéki, konzervatív, katolikus srác –, Bereményi így válaszol: „Persze, én ezt tudtam. De ne csak Tamás személyével azonosítsuk ezeket a dalokat. Én őt máshogy ismerem, máshonnan ismerem, nekem mást jelent.” Mint mondja, irigyelni soha nem irigyelte Cseh Tamást, amiért ő áll a színpadon, de időnként megfosztottság érzése volt.

 

 

 

 

A teljes interjú elolvasható a Heti Válasz január 18-i számában, amely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.