"Az evolúció Isten teremtési módszere"

Falus András a kreacionizmusról

/ 2011.03.16., szerda 14:30 /

Az evolúció vulgármaterialista értelmezése is hozzájárult a kreacionizmus terjedéséhez - véli Falus András. Az immunológus-genetikust azok után kérdeztük, hogy - Kiss Ulrich jezsuita által moderált - vita kezdődött az evolúcióról a Szkeptikusok Társasága és az Értelmes Tervezettség Mozgalom között. A hívő professzor szerint Isten nem farigcsáló mesterember. (Részletek a 11. heti lapszámban!)

- Gyakran kényszerül vitatkozni evolúciótagadókkal?

- Igen, főleg a 2009-es Darwin-év óta. Az a bajom ezzel a vitával, hogy ideologizálttá vált. Nem evolúcióról beszélnek, hanem evolucionizmusról. Nem Darwinról, hanem darwinizmusról. A másik oldal pedig nem teremtésről, kreációról, hanem kreacionizmusról. Ideológiák hitvitája zajlik, a szó legnegatívabb értelmében.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.