felsooktatasi-rangsor.hu/kultura/o-cipelte-az-szdsz-erzsebet-teri-satra-ele-a-muanyag-tehenet-107271

http://felsooktatasi-rangsor.hu/kultura/o-cipelte-az-szdsz-erzsebet-teri-satra-ele-a-muanyag-tehenet-107271

Ásványok ihlette festmények

/ 2018.06.01., péntek 15:30 /
 

Kertész Attila, a POSITION Collective design stúdió egyik alapítója és dizájnere régóta szoros kapcsolatban áll a festészettel, és számos csoportos kiállítás után, most először mutatkozik be önálló tárlattal a belvárosi Projekt Showroomban.

Hullámzó sziluettek, hasadási síkokként felosztott harmonikus színmezők, néhol sebként tátongó narancssárgák, hűvös kékekkel és mohazölddel körbevéve – Kertész Attila festményeinek inspirációs forrásai az ásványok, amelyek egyszerre hordozzák magukban a múlt geológiai hatásait, a fényt magukba zárva pedig különleges energiát sugároznak, ami által spirituális többletjelentéssel is bírnak.

 

Kertész Attila hatalmas méretű festményeihez könnyen kapcsolódhat a szemlélő: az amorf és foltszerű képződmények feszültséget rejtenek magukban, a képtől néhány lépést távolodva azonban nyugvópontra ér az alkotás, és kiegyensúlyozott állapotot tükröz. A tárlaton a látogatók betekintést nyerhetnek az alkotó legújabb munkáiba is, ahol a kiegyensúlyozott színhasználatot sodró, lüktető lendületű formák szegélyezik.

Kertész Attila művei június 3-ig láthatók a Projekt Showroomban (Budapest VI. kerület, Paulay Ede u. 29.), déltől este hétig, illetve vasárnap déltől délután négyig.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.