valasz.hu/kultura/kiss-tibi-ki-kell-kopni-a-fekete-dugot-129128

http://valasz.hu/kultura/kiss-tibi-ki-kell-kopni-a-fekete-dugot-129128

Alföldi székelye, Vidnyánszky székelye? Ezen legfeljebb kuncogni lehet!

/ 2018.07.14., szombat 08:02 /
Alföldi székelye, Vidnyánszky székelye? Ezen legfeljebb kuncogni lehet!

Két sikeres székely színész, egyikőjük Alföldi Róbert, másikuk Vidnyánszky Attila vezető színésze – és nagyon jó barátok. Bányai Kelemen Barna Marosvásárhely majd Szombathely után most szerződött a budapesti Katona József Színházhoz, Mátray László pedig, aki a Nemzeti Színházban játszik évek óta, épp Budapesten forgat. Páros interjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Míg Bányai Kelemen Barna Alföldi Róbertnél vagy Mohácsi Jánosnál kapta sorra a főszerepeket, Mátray László Vidnyánszky Attila főhőseit alakítja. „Nem féltek attól, hogy egyik vagy másik oldal »díszszékelyévé« válnak? – kérdeztük a két művészt. „Ez így soha nem fogalmazódott meg bennem, de az biztos, hogy akaratlanul is belecsöppent az ember ebbe a kétoldaliságba. Én már hallottam vissza magamról, hogy »Alföldi embere«” – mondja Bányai Kelemen.

Mátray László egy emlékét idézi fel: „Amikor először találkoztunk itt, Budapesten, akkor Bánfalvi Eszter mondta is, milyen érdekes lenne egy kétszemélyes előadásban játszanunk Barnával, vagy ketten egy csapattal. Talán akkor ez a baloldali-jobboldali fal leomolhatna, és nem lenne értelme annak, hogy egyik vagy másik oldal »székelye«. Ezen legfeljebb kuncogni lehet, én legalábbis azt akarok.”

 

A teljes interjú a Heti Válasz legfrissebb számában olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.