A tudomány oltárán

/ 2011.05.18., szerda 14:15 /

Ha az ország vezetése néhány éven belül nem határozza el magát az akadémiai kutatóintézetek fejlesztésére, a következő tudósnemzedékben nehezen képzelhető el olyan kitüntetés, mint Freund Tamás koppenhágai Agy díja. Minderre Pálinkás József figyelmeztet, akit május elején újabb három évre a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választottak. (Részletek a 20. heti lapszámban!)

- Tűzoltással kell kezdenie második elnöki ciklusát: pár héttel újraválasztása előtt azt nyilatkozta, hogy csődközeli helyzetben van az akadémia kutatóhálózata.

- Kicsit enyhült a helyzet. Miután tájékoztattam a miniszterelnököt, megindultak a kifizetések, de továbbra sem lehet állítani, hogy minden rendben van. A következő években meg kell újítani a kutatóhálózat szerkezetét és finanszírozását, hatékonyabb intézményrendszerre van szükség. Egy akadémiai kutatóintézetben folyamatosan változnak a kutatási témák, ezért kiszámítható, ám rugalmas finanszírozásra van szükség.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.