A Nemzeti nagy dobása: Csíksomlyóra készül a Csíksomlyói passió

/ 2018.05.17., csütörtök 17:30 /
A Nemzeti nagy dobása: Csíksomlyóra készül a Csíksomlyói passió

Berettyán Nándor és Sándor a Nemzeti Színház ifjú tehetségeiként mélyebb vízben tanultak meg úszni, mint legtöbb pályatársuk. Hívőként alakítanak Jézust és tanítványt Pesten – és augusztus 18-án a csíksomlyói nyeregben. De hogy jön ide a Metallica? Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Fiatalok, tehetségesek, hitüket fesztelenül, de nem szemérmetlenül vallják meg – ritkán mondható el mindez testvérekről. Hát még ha színművészek, akik ráadásul egy színházban is játszanak. A Berettyán fivérek először adnak páros interjút, amióta a budapesti Nemzeti Színházba kerültek. Sok fontos szerep várhat még rájuk – Sándor Ádám lesz a jövő évad Az ember tragédiája-bemutatójában, Nándor pedig az egyik Lucifert alakítja majd Vidnyánszky Attila rendezésében –, de már eddig is emlékezetes előadásokban szerepeltek. Nándor Bornemissza Gergely, Sándor Mekcsey István szerepében tűnik fel a teátrum Egri csillagok előadásában, és ők a Csíksomlyói passió című nagyszabású passiójáték meghatározó szereplői is.

Amikor a páros interjúban arról faggatjuk őket, mit jelent számukra Jézust és tanítványt alakítani, szokatlan nyíltsággal vallanak hitükről. Minderre különös fényt vetnek Sándor szavai: „Nagyon örültem, amikor bekerültem az előadásba, ráadásul titokban mindig is arra vágytam, hogy egyszer a csíksomlyói nyeregben, a ferences iskoladrámára épülő előadásunk szülőföldjén is eljátszhassuk a passiót. Boldog vagyok, és izgalommal tölt el, hogy augusztus 18-án hazatalál Vidnyánszky Attilarendezése.”

 

 

 

A Berettyán testvérekkel készült páros interjúnkat pünkösd alkalmából a magyarpolányi és a budaörsi passiók szervezőinek megszólaltatásával tesszük teljessé. Összeállításunkat elolvashatja a május 17-i Heti Válaszban, amelyet elektronikus formában megvásárolhat a Digitalstandon is.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

Brüsszel most tényleg büntet? – Navracsics Tibor válaszol

Navracsics Tibor szerint a 2019-es európai parlamenti választáson minden országban közös lesz a téma: a migráció. Az oktatásért és kultúráért felelős uniós biztost az EU-költségvetés hazánkat is célzó szankcióiról és Manfred Weber néppárti frakcióvezető Fidesz-kizárással fenyegető szavairól is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. 

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.