A kommunisták miatt lett biokémikus az MRI-vizsgálat magyar atyja

/ 2018.02.22., csütörtök 13:02 /
A kommunisták miatt lett biokémikus az MRI-vizsgálat magyar atyja

Szovjet tankok elől menekült a Lánchídon, három hét alatt tanult meg angolul, most Corvin-láncot kapott. Sir George Raddát arról is kérdeztük, mit tanulhatnánk a szingapúri tudományos sikersztoriból. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

„Szerettem olvasni, diákkoromban egy verselemző cikkemet egy országos folyóirat le is közölte. Viszont nem akartam olyasmit tanulni, amire rányomhatja bélyegét a politika, márpedig irodalom szakon kizárólagosnak kellett elfogadni a marxista megközelítést” – idézi fel a Heti Válasznak adott interjúban Sir George Radda magyar-brit kémikus, miután a múlt héten Corvin-lánccal tüntette ki Áder János köztársasági elnök.

A 81 éves tudós közrejátszott a mágnesesrezonancia-képalkotás (MRI) kifejlesztésében, és tanította Alister McGrath brit teológust, aki csattanós válaszokat írt az ateista Richard Dawkins valláskritikus könyveire. „Dawkins jó tudós, és meggyőző tud lenni, de a nézeteit szélsőségesnek tartom. Sok pénzt keresett a botránykönyveivel, de tevékenysége az én szememben antiszociális. (…) Nem kell hívőnek lenni, hogy az ember meglássa: nem véletlen, hogy a felsőbb rendbe vetett hit az összes emberi civilizációt áthatja. Az olvasók helyében inkább McGrath könyveiben bíznék” – mondja Radda.

De Hogy került a szingapúri orvoskutatási tanács élére?

Miért nem fogadták eleinte az észrevételeit a magyar kollégák?

Hogyan lett angoltudás nélküli oxfordi kémiahallgató?

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú a februári 22-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.